IN GESPREK MET: Dennis Kaars

Dennis Kaars

Dennis Kaars maakt de afgelopen seizoenen naam in het amateurvoetbal. Afgelopen seizoen scoorde hij maar liefst 41 keer in 34 wedstrijden. Indrukwekkend veel voor de oud spits van ASV De Dijk. De jaren ervoor wist hij ook al naam te maken met zijn hoge rendement, maar tot een stap naar het betaald voetbal kwam het maar nooit. Tot afgelopen seizoen. Na verschillende seizoen zich bewezen te hebben in het top amateur voetbal, durfde verschillende bvo’s het aan en wilde hem graag inlijven. Na een afketsende transfer naar Sparta, koos Kaars uiteindelijk voor FC Den Bosch.

Wij zijn benieuwd waarom het zo lang heeft geduurd voor zijn transfer naar het betaald voetbal en wat zijn verwachtingen zijn voor komend seizoen. De sympathieke spits gaf op alles een antwoord!

Je tekent op 28-jarige leeftijd eindelijk je profcontract. Wat is de rede dat je pas op je 28ste prof bent geworden?

De reden is eigenlijk dat ik daarvoor nooit benaderd ben door een BVO. Dat ze me nu wel hebben benaderd kwam, in het geval van Sparta, door mijn extreem hoge aantal goals. Daarnaast ben ik ook gestopt met drinken en roken, wat mijn spel ten geode is gekomen.

Wat gaat er allemaal veranderen qua leven nu je prof bent? Bijvoorbeeld werk en dergelijke?

Ik heb 30 juni mijn master Communicatiewetenschap aan de UvA gehaald en 1 juli ging mijn contract bij FCDB in. Dat liep dus mooi in elkaar over. Verder rijd ik elke dag heen en weer tussen Monnickendam en Den Bosch. Bij mijn vorige club De Dijk trainden we drie dagen in de week plus een wedstrijd. Bij FC Den Bosch trainen wij vijf keer en een wedstrijd. Daardoor is het twee dagen meer en in totaal 6 dagen per week.

Wat is je verwachting voor komend seizoen en welke doelen heb je jezelf gesteld?

Ik verwacht dat Den Bosch het beter gaat doen dan de 14e plaats van vorig seizoen. Zelf heb ik als doel om sterker te worden, te genieten van deze ervaring en ik wil natuurlijk veel goals maken. Ik hoop aankomend seizoen een stuk of 15 goals voor mijn rekening te kunnen nemen.

Wat is nog je ultieme droom als (prof)voetballer en wat hoop je nog te bereiken?

Ik heb bij Den Bosch een contract voor 2 jaar met een optie voor nog een jaar. Natuurlijk hoop ik dat mijn optie uiteindelijk gelicht zal worden. Daarnaast is het wel een droom van mij om in de play-offs voor promotie met Den Bosch te spelen.

Wat is je eerste indruk van Den Bosch? Qua spelers, organisatie en club?

Er lopen bij Den Bosch een paar goede ervaren spelers rond en heel veel talentvolle jonge spelers. In het totaal dus een mooi team met veel mogelijkheden. Qua organisatie is er veel gaande bij de club. De club is hard bezig om FC Den Bosch weer een positieve uitstraling te geven. Daarnaast is de sfeer binnen het team en de club goed en kijkt iedereen vooral uit naar de seizoensstart.

Wij wensen Dennis Kaars veel success bij zijn debuut jaar in het betaald voetbal. WIj hopen dat hij zijn dromen kan waarmaken en zijn doelen kan realiseren. Uiteraard blijven wij Kaars dan ook op de voet voor jullie volgen.


– What Players Wear – 

Delen:
Tagged , ,