IN GESPREK MET: Jeroen Verhoeven

Jeroen Verhoeven

Jeroen Verhoeven is een keeper met een prachtige carrière. Hij speelde onder meer met Suarez, Vertonghen en Eriksen. Toch wordt hij ook vaak herinnerd als de keeper die iets te zwaar oogde. Wij waren daarom benieuwd hoe het met de sluitpost gaat. Hoe bevalt het amateurvoetbal en wat zijn de plannen voor de toekomst? Één ding werd ons direct duidelijk: Jeroen Verhoeven is een hele sociale en sympathieke speler die zich continu inzet voor zijn medemens!

Je eerste jaar bij De Dijk zit erop. Was het voor je wennen om van betaald voetbal naar de amateurs te gaan?

Ik moet zeggen dat de overgang wel makkelijk ging. Je eerste idee is; dat als je bij de amateurs gaat voetballen, het niveau lager zal zijn. Het is fysiek misschien iets minder, maar spel opvatting, slimheid en de wil om te winnen vind ik soms beter dan in de Jupiler Leaque. Tegenwoordig in het betaalde voetbal willen ze graag opleiden en kijken ze vooral naar het opleiden en de groei van spelers in een bepaalde periode. Bij de amateurs is dat anders en moet je op zondag “gewoon” winnen. Als het team goed presteert, als je samen goed presteert, komt het individu vanzelf bovendrijven. Maar wat je nu ziet in het betaalde voetbal is het omgekeerde. Door het individu zoveel aandacht te geven, komt het teambelang en resultaat op de tweede plaats te staan.
Verder heb ik zoveel respect voor de gasten die 40 uur per week werken en ‘ avonds nog een training van 2 uur op 110% kunnen doen.

Je hebt een lijst met prachtige clubs achter je naam staan en met grote spelers samengespeeld. Wie is volgens jouw de grootste speler waarmee je samen hebt gespeeld en heb je een mooie anekdote betreft de speler?

De grootste speler op dit moment is natuurlijk Luiz Suarez. Je merkte aan hem dat het een echte winnaar was. Hij wilde echt alles doen om te winnen. Verder zag je dat Jan Vertonghen en Christian Eriksen heel snel de eredivisie aan het ontgroeien was.

In de Nederlandse stadion was het bekend wat het publiek deed zodra jij onder de lat stond. Heeft dat ooit invloed gehad op je spel of iets met je gedaan?

Natuurlijk doet het wat met je als het hele stadion zich op jouw persoonlijk richt. Alleen je kan het op 2 manieren interpreteren. Je kan het negatief oppakken en je spel eronder laten lijden, of positief en er je kracht van maken. Dus heb ik het positief opgepakt en mijn kracht ervan proberen te maken. Dat soms wel gelukt is en soms niet.

Wat doe je nu in je vrije tijd sinds je prof af bent en normaal gesproken meer vrije tijd hebt?

Ik speel nog in de tweede divisie bij ASV de Dijk uit Amsterdam Noord. Daar ben ik gewoon 4 dagen in de week mee bezig. Ik ben ook bezig om een sociale en maatschappelijke onderneming te starten. Wij gaan een indoorspeeltuin starten, die gerund gaat worden door jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de jongeren die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun “eigen” niveau. Door de indoorspeeltuin als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Zien we je in de toekomst nog terug in het betaald voetbal op welke manier dan ook? Bijvoorbeeld als keeperstrainer of iets dergelijks?

Ik speel nu in de tweede divisie en als we nog een keer bovenin meedoen, spelen we zomaar betaald voetbal. Verder heb ik nu nog geen ambitie om in het betaalde voetbal als trainer terug te keren. Ik heb wel mijn TC3-diploma behaald, maar dat heeft een KNVB-keurmerk. Terwijl ik juist vind dat jonge voetbaltrainers “out of the box” moeten kunnen denken. Het is toch fascinerend om te zien wat al die jonge, zogenaamde “laptoptrainers” presteren in Duitsland? Academisch geschoolde jongens zonder noemenswaardige voetbalachtergrond. Maar met een hele wetenschappelijke benadering. Je kan alles analyseren. Razend interessant allemaal, maar voorlopig geeft het starten van een sociale en maatschappelijke onderneming me genoeg energie. Jongeren begeleiden naar werk en laten gaan participeren in de maatschappij dat is wat ik nu wil.

Wij wensen Jeroen Verhoeven succes met ASV de Dijk in de tweede divisie komend seizoen en met zijn sociale en maatschappelijke onderneming!
Uiteraard blijven wij Verhoeven voor jullie op de voet volgen!


– What Players Wear – 

Delen:
Tagged , ,