In gesprek met: FC Den Bosch aanvoerder Niek Vossebelt

Niek Vossebelt

Niek Vossebelt is pas 26-jaar oud en inmiddels als voor het tweede seizoen aanvoerder van FC Den Bosch. Na een wisselvallig vorig seizoen, heeft de Harderwijker maar één doel: De play-off wedstrijden voor promotie spelen met FC Den Bosch

Vrijdag pakte hij met zijn Den Bosch de eerste overwinning van het seizoen. Het was een knappe 3-0 overwinning tegen degradant NEC. Wederom was Vossebelt belangrijk voor zijn ploeg door de 2-0 te scoren. Het was eindelijk de wedstrijd waar de Blue White Dragons kregen wat ze verdiende. Dit moet het begin zijn van een reeks overwinningen, wat de club een plaats in de top van de Jupiler League moet gaan bezorgen.

Rede genoeg voor Football-Lifestyle voor een interessant interview. Wij waren benieuwd naar de doelstellingen, de toekomstplannen en het leven buiten het veld van de middenvelder en gingen het gesprek met Vossebelt aan. Eén ding werd voor ons meteen duidelijk: Vossebelt is een speler met ambitie en een echte aanvoerder.

niek-vossebelt-aanvoerder

Je begint aan je derde seizoen bij FC Den Bosch, wat is jullie doelstelling voor dit seizoen?

Onze doelstelling voor dit seizoen, is vooral om het beter te doen dan vorig seizoen. Natuurlijk gaan we voor de play-off plekken, maar we weten ook dat we een jonge ploeg hebben. Wij verwachten een seizoen met ups en downs, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we betere resultaten behalen dan vorig seizoen.

Het begin van het seizoen is moeizaam, wat is daar de rede van?

Qua resultaten valt het inderdaad wat tegen maar qua spel zijn we aardig tevreden. Het zit ons in deze beginfase van de competitie bepaalt niet mee. In de eerste wedstrijd tegen Jong AZ, 1-3 verlies, werden 2 buitenspel goals afgekeurd die achteraf gewoon hadden moeten tellen. De tweede wedstrijd uit bij Almere City, wordt het 1-1 en behalen we een dik verdiend punt.

De derde wedstrijd uit bij MVV verloren we met 3-0. Die uitslag is zwaar geflatteerd. Voor rust was MVV de betere ploeg en scoorde zij verdiend de 1-0. In de tweede helft was het spelbeeld compleet anders. Wij waren de baas op het veld en ik scoorde dan ook de verdiende 1-1. Echter tot ieders grote verbazing floot de scheidsrechter voor een duwfout die ik zou hebben gemaakt. Uit herhaling blijkt echter dat ik helemaal geen overtreding maak. Een cruciale beslissing dus, dat ons de wedstrijd heeft gekost. Dat het nog 2 en 3-0 wordt komt omdat wij uiteraard risico’s gingen nemen. Toch ben ik ervan overtuigd dat als we zo door blijven gaan de punten vanzelf komen dit seizoen.

Dit is je derde seizoen Den Bosch, maar wat is je ambitie betreft je persoonlijke carrière?

Ik heb vorig jaar voor 2 seizoenen bijgetekend bij FC Den Bosch. Dit jaar ben ik wederom weer aanvoerder en dat geeft heel veel vertrouwen. Toch zou ik nog graag een keer de stap naar het buitenland willen maken. Over twee jaar, als mijn contract is afgelopen, ben ik 28 jaar. In mijn ogen een ideale leeftijd om de stap naar het buitenland wellicht te maken.

niek-vossebelt-contract

Wat doe je buiten het veld om qua hobby en of studie?

Ik doe de studie HBO Topsport Management & Ondernemerschap. Het is belangrijk om iets achter de hand voor na mijn voetbalcarrière. De VVCS biedt op deze manier een ideale combinatie tussen voetballen en studeren. Dit is mijn ogen een hele goede zaak, op deze manier kan je buiten het veld jezelf ook veder ontwikkelen. Ik zit nu in m’n derde jaar, dus heb nog 2 jaar te gaan. Wat zou beteken dat wanneer mijn contract afloopt ook mijn studie is afgerond.

Wat zijn je carrière plannen na je profcarrière?

Met deze studie ben ik aan het ontdekken wat ik precies wil gaan doen na mijn carrière. Uiteraard wil ik sport gerelateerde werkzaamheden verrichten, maar of ik het trainersvak of iets anders wil gaan doen weet ik nog niet. Gelukkig heb ik nog een aantal jaar om dat te gaan ontdekken.

Laatste vraag, wat is je verwachting van FC Den Bosch aankomend seizoen?

Mijn verwachtingen zijn dat we dit seizoen mee gaan strijden om de play-off plekken. Uiteraard hopen we dit te bereiken met mooi en aanvallend voetbal.

Wij wensen Niek heel veel succes komend seizoen met FC Den Bosch


– What Players Wear – 

Delen:
Tagged , ,