14-jarige Fernando Ovelar maakt openingsdoelpunt in Paraguayaans klassieker

FC Barcelona

Fernando Ovelar

Opmerkelijk nieuws ui Paraguay, waar dit weekend de “klassieker” werd gespeeld tussen Cerro Porteño en Olimpia. Bij deze Superclásico werd de score namelijk geopend door Fernando Ovelar. Dat is opzich niet zo raar, maar wel als je nagaat dat deze speler pas 14 jaar oud is! Daarmee is Ovelar de jongste speler ooit op het hoogste niveau in Paraguay en dus ook de jongste doelpuntenmaker ooit!

Superclásico

Nummer twee Cerro Porteño ging zondag op bezoek bij koploper Olimpia. Niet alleen stonden drie peperdure punten op het spel, de twee clubs zijn ook al decennialang elkaars grootste rivalen. Olimpia kroonde zich 41 keer tot kampioen, terwijl Cerro Porteño 32 keer de landstitel in de wacht sleepte.

Nederlands elftal

No Products Found

Cerro Porteño-trainer Fernando Jubero durfde de gok echter aan om Ovelar in de basis te zetten. In zijn tweede wedstrijd op het hoogste niveau maakte de pas veertienjarige aanvaller zichzelf meteen onsterfelijk door de score te openen met een fraai stiftje.

Jeugdopleiding

Fernando Ovelar mag dus nog in de C-junioren spelen. Tegenwoordig zijn dat de JO14 en JO15 elftallen. Er zijn dan ook verschillende topclubs die de jongen Ovelar willen overnemen voor hun jeugdopleiding. Eén van de grootste jeugdopleiding van de Wereld is die van Ajax. Ajax werkt volgens het TIPS systeem. Klik hier om te lezen wat dit systeem inhoudt.


Webshop

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged