De 3 meest populaire straatvoetbal spellen uit jouw jeugd

Ajax uitshirt 2015/16

Straatvoetbal

Elke voetballer wordt er groot mee: Straatvoetbal. Vroeger stapte je ’s ochtends vroeg de deur uit met de bal onder je arm en kwam je rond etenstijd pas weer binnen vallen. De hele dag was je lekker buiten op straat aan het voetballen met je vriendjes. Er werden verschillen straatvoetbal spellen gespeeld en daarbij hoorde er woorden die alleen begrepen werden door voetballers. Een mooie tijd en om de herinneringen uit deze prachtige tijd weer even op te halen, hebben wij de 3 meest gespeelde straatvoetbal spellen op een rij gezet.

Straatvoetbal spellen

straatvoetbal spellen- tienen

1. Tienen

Iedereen speelden het wel: Tienen. Als eerste moest er een keeper worden bepaald en dat gebeurde doordat je een getal tussen de 10 en 20 kon roepen. Ging iedereen akkoord dan mocht jij voor dat aantal beginnen op goal, maar wanneer iemand het aandurfde om voor minder punten te keepen dan riep hij een getal lager. Door de bal hoog te houden met elkaar kon je punten af schieten. Een schot telde voor 1, een kopbal voor 2 en een familiebal en omhaal voor ngo meer punten. Schoot je naast of ving de keeper de bal, dan moest jij op goal en dat ging door totdat iemand geen punten meer had en als verliezer een straf moest ondergaan.

2. Finale’tje

Het spel finale’tje was simpel. Er was één keeper die gedurende het hele spel keepte. De overige spelers speelden ieder voor zich tegen elkaar en wanneer je wist te scoren mocht je een ronde veder. Op die manier viel er elke ronde een speler af, totdat er twee over bleven en een finale de doorslag gaf wie het potje wist te winnen. De winnaar mocht dan vervolgens de keeper voor het volgende potje aanwijzen.

3. Zestienen

Het bepalen van een keeper ging bij zestienen hetzelfde als bij tienen. Doordat jij als eerste ging keepen, kreeg je wel extra punten. De bedoeling was dat de overige spelers op de 16 meter begonnen en vanaf daar op jouw gingen schieten. Werd er gescoord dan ging er een punt af. Maar wist jij de bal te keren of werd er over of naast geschoten, dan moest diegenen sprinten naar de goal, om de volgende bal, die door jouw snel werd hervat, tegen te houden. De enige manier hoe je wel kon missen, maar niet hoefde de keepen was via de paal of lat, want laatje, paaltje, red je was dan de regel. Uiteraard onderging de verliezer weer een straf.

Energiedrank

En natuurlijk haalde je tussen het voetballen door blikjes energiedrank bij de lokale supermarkt. Toen was er nog niet veel bekend over de drankjes, maar inmiddels wel. Klik hier en lees hier wat voor effect enegriedrankjes hebben op je voetbalprestaties.

Reviews & Trainingen

Benieuwd naar voetbalproducten die wij hebben getest, of trainingen en tips die je voetbalprestaties ten goede komen? Klik hier en vind het overzicht van de door ons geteste producten, maar ook handige trainingen en tips voor een optimaal resultaat op het veld!

Body en Fit

Ben jij opzoek naar de juiste supplementen voor een snel herstel tijdens de rust, of juist naar supplementen die zorgen voor de perfecte voorbereiding? Dan ben je bij Body & Fit aan het juiste adres. Klik hier en ontdek het grootste online aanbod qua supplementen van Nederland!


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged