4 redenen waarom jij bent verkozen tot aanvoerder

FC Barcelona

Aanvoerder

De aanvoerder is de leider van het elftal en wordt vaak gekozen door de trainer/coach. Toch zie je vooraal bij amateur elftallen dat er vaak andere redenen zijn om de aanvoerder te kiezen. Ben je bijvoorbeeld degene die alles regelt, de vedette van het elftal, of omdat jij de zoon van bent. Wij hebben al deze redenen onder elkaar gezet en nu is het aan jullie om te bepalen waarom jullie aanvoerder is gekozen!

aanvoerder-voetbal-messi

4 redenen waarom jij aanvoerder bent

1. De vedette

Je bent terug gekomen van een andere club op een hoger niveau en hebt ervoor gekozen om weer bij je vrienden te gaan voetballen. Er wordt van je verwacht dat je het elftal op sleeptouw neemt. Uit respect heb jij dan ook de aanvoerdersband gekregen, om te laten zien dat jij dé leider van het elftal bent. Nu is het aan jou om die verantwoordelijkheid te pakken!

2. De oprichter

Jij hebt het initiatief genomen voor jullie vriendenelftal. Vanaf het eerste moment ben jij bezig om alles zo goed mogelijk te regelen en om elk weekend een elftal op de been te krijgen. Dit doe je met veel passie en inzet en omdat jij de regisseur van het elftal bent, krijg je uiteraard ook de band. Jouw teamgenoten hebben immers naar je te luisteren.

3. De gangmaker

Binnen de lijnen ben jij niet de belangrijkste voor het team, maar daarbuiten zeker wel. Jij bent de gangmaker van het team en houdt als het ware het team bijeen. Zonder jou kan het over een paar seizoenen zomaar eens over zijn met het vrienden team. Om jou toch ook belangrijk te maken binnen de lijnen, krijg jij de captainsband om je arm geschoven. Het is een stukje waardering, maar heeft in het veld totaal geen betekenis.

4. De zoon van

Jouw vader speelde jarenlang in hetzelfde aanvoerder en was uitgegroeid tot de grote leider. Nu jij de plaats van je vader inneemt wordt je er ook van je verwacht dat jij de kar gaat trekken. Misschien is je vader zelf wel de trainer inmiddels en ziet hij niks liever dan zijn zoon met de aanvoerdersband op het veld. Je hebt de band dus niet zelf verdient, maar mag vooral je vader bedanken voor band die jij nu draagt.

Aanvoerdersband

Wist jij trouwens dat je dezelfde aanvoerdersband kan dragen als de aanvoerder van jouw favoriete club? Of ga je toch voor de band die tijdens de Champions League wedstrijden wordt gedragen? Voetbalshop heeft al deze banden in haar assortiment.

Klik hier en scoor dezelfde aanvoerdersband als jouw idool!

Fit als de aanvoerder

Als aanvoerder moet je het goede voorbeeld geven en dus altijd het fitst zijn van de selectie. Dit doe je op het veld, maar ook thuis. En in tijden als deze is het natuurlijk van belang dat je thuis je conditie op pijl houdt. Dat is makkelijk te realiseren met 5 fitness accessoires, waar jij in een kleine ruimte al een total body workout kan doen.

Klik hier en ontdek welke 5 fitness accessoires jouw thuis fit houden.

Nederlands elftal


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,