De 5 beste voetbal documentaires op Netflix

Ajax uitshirt 2015/16

Netflix

Netflix is natuurlijk perfect om jouw favoriete films en documentaires te bekijken. Wij als voetballiefhebbers kijken natuurlijk het liefst naar voetbal documentaires. Dit is inmiddels een trend en daardoor verschijnen er steeds meer voetbal docu’s. Dit is bij Netflix niet onopgemerkt gebleven en daardoor zijn er de laatste tijd steeds meer voetbal docu’s te vinden op de grootste online videotheek van Nederland. Wij hebben speciaal voor jou de 5 vetste voetbal documentaires van dit moment geselecteerd, dus dat wordt een avondje Netflix en chill!

1. Boca Juniors Confiditential

Boca Juniors Confiditential is vanaf 14 september te zien op Netflix. Deze docu biedt jouw een exclusief kijkje achter de schermen bij één van de grootste voetbalclubs van Argentinië. Je krijgt alles te zien en bij een club als Boca is dat natuurlijk speciaal. Dit is dan ook een docu die je als voetballiefhebber gezien moet hebben!

2. Les Blues

In 2016 werd de docu Les Blues gelanceerd. Deze docu laat een greep zien uit de rijke voetbalgeschiedenis van de Frnasen. In deze docu komen de jaren van 1996 tot 2016 voorbij, waarin Les Blues een groot aantal pieken en dalen kende. Van de magische dribbels die koning Zidane op verschillende eindtoernooien liet zien, tot de kopstoot die hem in zijn laatste wedstrijd een rode kaart opleverde. Een documentaire die heerlijk wegkijkt!


3. Trainer!

De docu Trauiner! Is inmiddels alweer 5 jaar oud. In deze documentaire worden voor één seizoen lang drie trainers, André Schubert met FC St Pauli, Stephan Schmidt met SC Paderborn en Frank Schmidt met 1 FC Heidenheim gevolgd. De documentaire geeft een interessant kijkje in het leven van een trainer en de clubs waar zij voor werken. Het is fascinerend om te zien wat voor druk er op deze trainers rust en geeft een goed beeld neer van het hedendaagse voetbal. Een echte kijk tip dus!

4. First Team: Juventus

Deze serie werd lang voor de lancering aangekondigd en was eigenlijk de eerste voetbal docu waarbij je als voetballiefhebber echt een kijkje achter de schermen kreeg. Er is geen moment dat er niet gefilmd mocht worden, want echt alles is op beeld vastgelegd. Je voelt je bijna onderdeel van het grote Juve bij het kijken van deze docu, omdat je in alles betrokken wordt. Heel vet en eigenlijk moet je deze docu wel gezien hebben als voetballiefhebber.

netflix-voetbal

5. The Real Football Factories

De laatste is ook direct de oudste docu. Deze documentaire is afkomstig uit 2006 en is een docu over het voetbalgeweld onder de harde kernen van de grootste voetbalclubs uit Engeland. Gepresenteerd door natuurlijk niemand minder dan Danny Dyer, krijg je een exclusief kijkje achter de schermen in de wereld van de Engelse hooligans en hun liefde voor de club en stad.

Top Lijstjes

Ben je benieuwd naar nog meer top lijstjes en aanbevelingen voor de echte voetballiefhebbers? Klik dan hier en check onze pagina Top Lijstjes!


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,