De 5 duurste Nederlandse voetballers ooit

De 5 duurste Nederlandse voetballers ooit

23 januari 2019 Uit Door Football-Lifestyle
FC Barcelona

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong wordt naar alle waarschijnlijkheid verkocht aan het grote FC Barcelona voor zo’n 90 miljoen euro. Een onvoorstelbaar hoog bedrag en met deze transfer wordt Frenkie in één klap de duurste Nederlandse voetballer ooit. Elke voetballiefhebber weet wel wie hij van de troon stoot, want dat is natuurlijk Virgil van Dijk. Maar wie zijn tot nu toe eigenlijk de 5 duurste Nederlandse voetballers ooit? Wij zochten het uit!

5 duurste Nederlandse voetballers

Het is een opvallende top 5 die niet alleen maar bestaat uit spelers die nog actief zijn. Vroeger werden er dus ook al enorme bedragen neergeteld voor onze landgenoten.

1. Virgil van Dijk

Virgil van Dijk stapte in de winterstop van het seizoen 2017-2018 over van Southampton FC naar Liverpool FC. Het bedrag dat door Liverpool voor de verdediger betaald werd, was een slordige 84,5 miljoen euro. De hele voetbalwereld was verbaasd, want waarom zou je zo’n enorm bedrag op tafel leggen voor een verdediger? Inmiddels zijn we een jaar later en wordt er niks anders dan met lof over Van Dijk gesproken. Sommige voetbalanalisten noemen hem zelfs al de beste Premier League verdediger ooit!

2. Marc Overmars

Directeur spelersbeleid bij Ajax, Marc Overmars staat nog altijd op de 2de plaats. In de zomer van 2000 maakte Barcelona 100 miljoen gulden over naar Arsenal voor de komst van de rappe buitenspeler. Omgerekend is dit zo’n 50 miljoen euro. Echter verhuisde Emmanuel Petit met hem mee naar Catalonië en uiteindelijk zou er van dit totale transferbedrag zo’n 40 miljoen euro besteed zijn aan Overmars.

3. Arjen Robben

Arjen Robben maakte ook de overstap van Engeland naar Spanje. Echter gebeurde dit van Chelsea naar Real Madrid. De koninklijke betaalde in 2007 zo’n 36 miljoen euro voor de buitenspeler. Bij Real werd Robben teamgenoten met onder andere Van Nistelrooij, Sneijder en Drenthe.

4. Memphis Depay

Memphis Depay maakte in de zomer van 2015 de overstap van PSV naar Manchester United. De Eindhovenaren wisten goed te verdienen aan Memphis, want ze mochten zo’n 34 miljoen bijschrijven. In Manchester wist Depay helaas nooit te overtuigen en hij maakte dan ook een transfer naar Olympique Lyon, waar hij nu één van de smaakmakers is.

5. Ruud van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij maakte net als Memphis Depay de overstap van PSV naar Manchester United. Voor Van Nistelrooij werd zo’n 3,5 miljoen euro minder overgemaakt dan bij de transfer van Depay, namelijk zo’n 30,5 miljoen euro. Van Nistelrooij groeide uit tot dé spits bij United en maakte een transfer naar Real Madrid, waar hij evenals de nummer één spits werd.

Reviews & Trainingen

Benieuwd naar trainingen van de beste trainers te wereld, of producten die worden gebruikt in het profvoetbal om de prestaties te verbeteren? Klik hier voor een overzicht van de door ons geteste producten, maar ook handige trainingen en tips voor een optimaal resultaat op het veld!

Delen: