5 kwaliteiten die een top spits moet hebben

5 kwaliteiten die een top spits moet hebben

13 februari 2019 Uit Door Football-Lifestyle
FC Barcelona

Spits           

De spits staat natuurlijk in het veld om te scoren. De ene spits doet dat wat gemakkelijker dan de andere. Dat kan verschillende oorzaken hebben namelijk kwaliteit, maar ook zelfverzekerdheid en het karakter van iemand bepalen of hij een goede spits is. Betreft zelfverzekerdheid en karakter kunnen wij je weinig trainingstips geven, maar als het om kwaliteit gaat wel. Daarom de 5 kwaliteiten die een top spits moet hebben en trainbaar zijn!

5 kwaliteiten top spits

1. Balaanname

De balaanname is van groot belang als spits zijnde. Je moet in één beweging de bal mee kunnen nemen naar de ruimte in de verdediging van de tegenstander, of juist ervoor zorgen dat je balbezit houdt. Bij een goede balaanname houd je continu controle over de bal en dus bepaal jij wat je met de bal doet.

2. Duel-en sprongkracht

Als spit moet jij de verdediger opzij kunnen zetten en elk kopduel winnen. Wat heb je daar voor nodig? Dat is natuurlijk duelkracht en sprongkracht. Wanneer je beide traint, zul je merken dat je balvaster wordt als spits en daarnaast gaat overheersen in de lucht en dat wil natuurlijk elke spits.

Klik hier voor de beste sprongkracht oefeningen!

3. Snelheid

Wanneer de bal in de ruimte wordt gespeeld achter de verdediging van de tegenstander, dan wordt het een sprintduel tussen jou en de verdedigers. Degene die het snelst is wint. Ben jij die spits met snelheid? Dan heb jij dus een extra wapen. Daarnaast zul je ook bij meer 1-op-1 situaties als winnaar eruit komen!

4. Korte draai

Een goede spits die kort bij zijn tegenstander kan wegdraaien is natuurlijk levensgevaarlijk. Dat is namelijk een spits die in een kleine ruimte een kans voor zichzelf kan creëren. Bij het kort draaien is het voetenwerk van groot belang. Train dus je voetenwerk en jij zult met gemak bij elke verdediger weg draaien.

5. Nauwkeurigheid

Een spits die na 10 kansen eindelijk eens weet te scoren, is natuurlijk niet de top spits waar wij op doelen. Een spits moet nauwkeurig zijn en ervoor zorgen dat zijn schot tussen de palen komt. Dit is uiteraard trainbaar en gewoon een kwestie van concentreren, trappen met de goede techniek en herhalen!

Reviews & Trainingen

Benieuwd naar trainingen van de beste trainers te wereld, of producten die worden gebruikt in het profvoetbal om de prestaties te verbeteren? Klik hier voor een overzicht van de door ons geteste producten, maar ook handige trainingen en tips voor een optimaal resultaat op het veld!

Delen: