De 5 mooiste 3de shirts van de maand september

Ajax uitshirt 2015/16

3de shirts

De interlandperiode zit er zo goed als op en dus keren de spelers terug naar hun clubs. Dit betekent weer dat we dit weekend weer kunnen genieten van competitievoetbal en volgende week weer van de Europese competities. Dit is natuurlijk het moment dat de clubs hun 3de shirt voor het eerst zullen dragen en daarom hebben wij nog even een top 5 samengesteld van de vetste 3de shirts van de maand september! Laat de Champions-en Europa League dus maar beginnen!

5 mooiste 3de shirts

1. Inter Milan 18/19 3de shirt

Het shirt is geïnspireerd door het wereldberoemde Milaanse Duomo. Deze kathedraal met marmeren vloeren en opvallend uiterlijk vormen de inspiratie achter het design. En zoals we van Nike gewend zijn, kent ook het Inter Milan 18/19 3de shirt een plattegrond van het centrum van Milaan als patroon op het shirt. Fantastische details die de club en de stad met elkaar verbinden. Het grijze kruis zorgt voor nog net iets meer verbinding, want dit kruis staat symbool voor de “Cross of ST. Geoge” wat een symbool is voor de stad Milaan.

Inter Milan 18/19 3de shirt

Klik hier en lees alles over het nieuwe Inter Milan shirt!

2. Manchester City 18/19 3de shirt

Het Manchester City 18/19 3de shirt kent veel details. Zo heeft het shirt weer de klassieke baan gekregen en is het shirt voorzien van een luchtfoto van het industriële East Manchester, het Etihad Stadium en de omgeving rondom het stadion. Een detail als deze hebben wij natuurlijk al vaker voorbij zien komen bij de lancering van de Nike tenues voor het seizoen 18/19. Onder het shirt wordt een bijpassend paars broekje gedragen met daaronder oranje voetbalkousen. Een opvallend shirt dus, maar met prachtige details die verwijzen naar het verleden van de club!

Klik hier en lees alles over het nieuwe Manchester City shirt!

3. AS Roma 18/19 3de shirt

Niet alleen is een kaart van Rome met belangrijke Romeinse gebeurtenissen afgebeeld, ook ontbreekt de zogeheten Lupetto natuurlijk niet. Dit is de wolf die je altijd terug ziet komen bij de Giallorossi. Het is een krachtig symbool en één van de grondleggers van Rome volgens de Mythe. Heel vet dat deze belangrijke historische momenten een plaats hebben gekregen op het nieuwe AS Roma 18/19 3de shirt, waarmee ze dit seizoen opnieuw Europa moeten veroveren.

1-roma-third-shirt-18-19-min

Klik hier en lees alles over het nieuwe AS Roma shirt!

4. Atletico Madrid 18/19 3de shirt

Het Atletico Madrid 18/19 3de shirt is geïnspireerd op de fontein van Neptunus, welke gelegen is in het centrum van Madrid. Dit is de plek waar de Atleti supporters hun prijzen en overwinningen vieren en dit is dan ook weer zo’n detail van Nike welke de club letterlijk verbindt met de stad. De blauwe kleur van het shirt symboliseert het water dat uit de fontein van Neptunus komt en de oranje details staan symbool voor de zon die schijnt op de fontein. Prachtig toch. Naast dit detail is er ook op dit 3de shirt een luchtfoto afgebeeld. De locatie van de fontein en andere unieke plekken van Madrid die van waarde zijn voor de stad en Atletico Madrid zijn te zien op het nieuwe 3de tenue. Meer kan je als supporter van een club toch niet wensen!?

atletico-madrid-third-shirt-18-19-min

Klik hier en lees alles over het nieuwe Atletico madrid shirt!

5. Chelse 18/19 3de shirt

Na de interlandperiode is het eindelijk zo ver: Het begin van de Europese competities en dus de wedstrijden dat de clubs hun 3de shirts kunnen gaan dragen. Het lichtgrijze exemplaar van Nike kent donkere patronen over het gehele shirt. Deze patronen zijn niet zomaar patronen, maar het is een luchtfoto van de omgeving van Stamford Bridge en daarmee heeft ook Chelsea een luchtfoto van de stad afgebeeld op het 3de shirt. Naast de luchtfoto van Londen, kent het shirt nog een vet detail. Het zilveren logo geeft namelijk licht in het donker en zo is er dus echt aan alles gedacht!

chelsea 18/19 3de shirt

Naast de details betreft de stad, kent het shirt nog een detail. Eigenlijk is dit geen detail, maar een functie. Want het Chelsea 18/19 3de shirt is namelijk het eerste voetbalshirt ooit, die de NikeConnect-technologie gebruikt. Deze technologie zorgt ervoor dat de fans het Nikeconnect-logo kunnen scannen via de Nike-app en daardoor verbinding maken met NikeConnect. Dit geeft de fans extra informatie betreft het product, “customized content” en exclusieve acties en ervaringen.

Klik hier en lees alles over het nieuwe Chelsea shirt!

Voetbalshop

De online voetbalspeciaalzaak van Nederland heeft alle 3de shirts al  eerste van Nederland in haar collectie. Klik hier en ontdek de 3de shirts op Voetbalshop!


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged , , , , , ,