6 tips voor een succesvolle strafschop

Strafschop

Nederlanders en een succesvolle strafschop is natuurlijk niet de gelukkigste combinatie. Toch gaat het de laatste jaren beter en weten we inmiddels weer strafschoppenseries te winnen. Een ander land die te maken had met het penalty syndroom is Engeland. Echter hebben zij hier afgelopen WK definitief afscheid van genomen. De Engelse psycholoog Tom Bates heeft namelijk 6 tips, waardoor jij altijd enen succesvolle strafschop zult nemen.

succesvolle-strafschop

Wedstrijd echt

Probeer een strafschoppenserie altijd zo wedstrijd echt mogelijk te trainen. Dus train niet alleen het nemen van de penalty, maar ook het wachten in de middencirkel en de verschrikkelijke toch van de middencirkel richting de penaltystip. Pas dan ga je echt voelen, hoe jij tijdens de serie gaat voelen.

Strafjes

Wanneer je met jouw team een strafschoppenserie gaat trainen, zorg er dan wel voor dat het verliezende team een straf moet uitvoeren. Wanneer dit niet het geval is, wordt de trainingsserie te relaxed en je wil juist de spanning na bootsen die je tijdens de wedstrijd ook ervaart.

Een standaard manier van juichen

Bedenk een standaard manier van juichen na een succesvolle strafschop. Doordat je altijd op dezelfde manier gaat juichen na het benutte van een penalty, zorgt dat voor een succeservaring. Dit werk psychologisch en zorgt voor meer focus bij het nemen van de strafschop.

Visualisatie

Visualisatie is het naspelen van de situatie in gedachte. Schaatsers zie je bijvoorbeeld altijd mee doen bij het startschot van voorgaande ritten. Visualisatie zorgt er namelijk voor dat jij het moment al een keer hebt ervaren en je weet hoe je moet handelen. Dit zorgt er voor dat jij succesvoller bent, omdat je rustiger en meer gefocust blijft.

Praat tegen jezelf

Zorg voor positieve gedachte, door jezelf te vertellen dat jij die penalty erin gaat rammen. Dit zorgt er namelijk voor dat jij een positief gevoel ervaart en dit zorgt voor extra focus. Het staat misschien raar, maar als jij scoort hoor je er toch niemand meer over!

Zorg voor controle

De laatste tip is: Zorg voor controle. Vaak zie je dat spelers die alles zo snel mogelijk doen, omdat ze dan van de penalty af zijn, juist missen. Neem juist de tijd. Adem eens diep in. Dit zorgt namelijk voor focus. Wanneer jij het gevoel hebt, controle te hebben over jezelf ga je pas de strafschop nemen. Het is bewezen dat dit zorgt voor een succesvolle strafschop!

Warmte

Naast deze 6 gouden tips voor een succsvolle strafschop, hebben wij nog meer tips en trainingen. Bijvoorbeeld de Do’s en Don’ts voor voetballen in de warmte. Lees deze hier! Benieuwd naar alle onze tips, trainingen en reviews? Klik dan hier!


Webshop

– What Players Wear – 

Delen: