De revolutionaire Adidas Predator Pro keeperhandschoen

FC Barcelona

Adidas Predator Pro

Eerder lanceerde Nike al de revolutionaire Nike Mercurial Touch Elite keeperhandschoen. Deze handschoen had geen klittenband sluiting meer en zat als een tweede huid. Adidas slaat nu terug met de Adidas Predator Pro Keeperhandschoen. Deze handschoen is alweer veder ontwikkeld en kent daarnaast een aantal vette details die zorgen voor een gevaarlijke uitstraling. Wij hebben de handschoenen getest en uiteraard delen wij onze bevindingen met jullie!

adidas-predator-neuer

Kenmerken van de Adidas Predator Pro

De Adidas Predator Pro handschoenen hebben negatieve stiknaden. Deze stiknaden zorgen ervoor dat de handschoen strak om de hand zit en voor de nauwsluitende pasvorm. De gebreide backhand is voorzien van een mesh voering, waardoor de handschoen comfortabel zit. De compressiesluiting rond de pols zorgt ervoor dat de handschoen natuurlijk zit. Daarnaast is er geen klittenband sluiting meer nodig, waardoor de bandjes verleden tijd zijn. Lees hieronder de overige kenmerken en uiteraard hebben wij de meest revolutionaire eigenschappen uitgelicht en getest

  • Mutator Pack
  • URG 2.0 latex voor extra grip
  • Demonskin details
  • Negative Cut voor strakke pasvorm
  • Mesh voering
  • Compressiesluiting rondom de pols
  • Hoofdmateriaal: 91% polyester / 8% spandex / 1% nylon
  • Palm: 53% rubber / 25% polyurethaan / 22% katoen

Rubberen Demonskin details

De rubberen Demonskin details zitten op bovenkant van de handschoen. De rubberen “spikes” zien er gevaarlijk uit en als spits denk je wel twee keer na voordat je het luchtduel aangaat met de keeper. Dit is ook een revolutionaire ontwikkeling van Adidas en is nog nooit eerder vertoond op een handschoen.

adidas-predator-neuer-pro

URG 2.0 Latex grip

De URG 2.0 Latex grip zorgt voor extra grip en demping bij het vangen van de bal. Zoals je in de naam al kunt zien is de grip gemaakt van latex en dit zorgt ervoor dat je meer grip hebt. Het URG 2.0 systeem is weer veder ontwikkeld dan zijn voorganger de 1.0. Adidas heeft hierbij geïnnoveerd op de plakkerigheid van de latex, zodat je nog meer grip hebt.

adidas-predator-grip-pro

Compressiesluiting

Normaal gesproken heeft elke keeperhandschoen een band met klittenband of iets dergelijks, zodat de handschoen strak om de pols zit. Adidas heeft een compressiesluiting ontwikkeld, waardoor de banden verleden tijd zijn. Door de compressie sluit de handschoen volledig op de pols aan en voelt het als een tweede huid. Als keeper ben je ervan verzekerd dat je handschoen gedurende de 90 minuten strak zit en de natuurlijke pasvorm houdt. Je hebt dus niet meer door dat je een handschoen draagt, waardoor jij je enkel op de bal kan focussen.

adidas-pro-predator-neuer

Conclusie

De Adidas Predator Pro is daadwerkelijk een revolutionaire handschoen. Het nieuwe grip systeem zorgt ervoor dat jij elke bal vol vertrouwen vast pakt. De rubberen Demonskin ziet er gruwelijk uit. Tegelijkertijd geven deze spikes je ook vertrouwen bij een luchtduel, omdat jij denkt dat je over een extra wapen bezit. De pasvorm van de handschoen is enorm verbeterd ten opzichten van zijn voorgangers en Adidas heeft gelijk wanneer zij zeggen dat de handschoen aanvoelt als een tweede huid. Al met al zeker een aanwinst voor de keepers onder ons!

Klik hier voor de verschillende uitvoeringen van de Adidas Predator Pro bij Voetbalshop.

Beste voetbalschoenen van dit moment

Naast de nieuwste keeperhandschoenen, zijn er ook nieuwe voetbalschoenen. Wij hebben de beste voetbalschoenen van dit moment op een rijtje gezet.

Klik hier en ontdek onze 5 beste voetbalschoenen van dit moment.


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged , , ,