3 alternatieven om een weekend zonder voetbal door te komen

3 alternatieven om een weekend zonder voetbal door te komen

28 maart 2020 Uit Door Football-Lifestyle
FC Barcelona

Weekend zonder voetbal

Inmiddels wordt er al een aantal weken niet gevoetbald, maar een weekend zonder voetbal wendt nooit. Wij voetballiefhebbers vallen in een zwart gat. Nu wij zelf niet kunnen voetballen en er ook geen wedstrijden op tv zijn, moet je opeens andere dingen verzinnen om te gaan doen. Maar dit klinkt makkelijker dan gedaan en daarom hebben wij voor jullie een aantal alternatieven om ook dit weekend zonder voetbal door te komen.

FIFA Quaranteam

Alle voetbalcompetities zijn stil gelegd en het EK is verplaatst naar 2021. De voetbalkalender is dan ook akelig leeg.  Om deze kalender nog enigszins op te vullen is de Engelse club Leyton Orient, die in de vierde divisie speelt, een mooi initiatief gestart. De Engelse club is een FIFA Ultimate QuaranTeam toernooi gestart. In dit toernooi doen 128 FIFA 20-spelers van over de hele wereld mee in een online knock-out toernooi. Door middel van deze wedstrijden wordt het erg opgehaald voor clubs uit lagere divisies die door het coronavirus in de problemen komen.

In eerste instantie was het doel 50,000 pond, maar daar zitten ze inmiddels al ruim overheen. De deelnemers aan het toernooi zijn echte voetballers en E-sporters van de club. In Nederland doen onder andere Ajax, PSV en E-sport landskampioen PEC Zwolle mee aan het toernooi.  De wedstrijden duren twaalf minuten en deze zijn live te volgen via YouTube of de social media kanalen van de deelnemende clubs.

Netflix

Een populaire bezigheid in weekenden wanneer je weinig tot niks te doen hebt is natuurlijk; Netflixen. Er staan natuurlijk genoeg series en films op het online platform, maar wist jij ook dat er heel veel voetbal films en documentaires te zien zijn? Verschillende topclubs hebben in samenwerking met Netflix een documentaire gemaakt. Onder andere bij Juventus, Boca Juniors en Arsenal kan je mee kijken in de keuken. Genoeg beeldmateriaal dus om een weekend zonder voetbal door te komen!

netflix-voetbal

Klik hier voor de 5 beste voetbaldocumentaires op Netflix volgens Football-Lifestyle!

Podcast

Nu er geen voetbal is in het weekend, mis je ook het ouwe hoeren met vrienden over het spelletje. Om dit op te vangen zijn er podcasts. Verschillende voetbal platformen hebben hun eigen podcasts, waar het laatste voetbalnieuws wordt besproken en je kan luisteren naar leuke interviews. Op die manier blijf je op de hoogte van al het voetbalnieuws en kun je toch lekker luisteren en mee praten over voetbal.

Football-Lifestyle heeft uiteraard ook zijn eigen voetbal podcast. Vanaf 29 maart zullen wij je op de hoogte houden van het laatste voetbalnieuws. Daarnaast zullen wij elke podcast een andere divisie/klasse van het amateurvoetbal analyseren.

Klik hier en beluister vanaf 29 maart de Football-Lifestyle podcasts!

Thuis fit blijven

Naast het kijken van voetbal, moet je er uiteraard ook voor zorgen dat je fit blijft gedurende de vrije weekenden. Wij hebben ook voor jouw fitheid een aantal alternatieven op een rij gezet. Met deze alternatieven heb jij toch je sport moment van het weekend te pakken.

Klik hier voor de alternatieven om fit te blijven in een weekend zonder voetbal

Voetbalshop

In weekenden waar je geen verplichtingen hebt, dan loop je uiteraard het liefst in een trainingspak. En wat is nou lekkerder dan een trainingspak van jouw favoriete voetbalclub. Voetbalshop is dé online voetbalspeciaalzaak die vrijwel alle trainingspakken in haar assortiment heeft. En we hebben geluk, want tijdelijk ook nog met kortingen tot wel 70%!

Klik hier en scoor het trainingspak van jouw favoriete club met korting tot wel 70%!

Delen: