Is Arsenal op de weg terug naar de wereldtop?

Is Arsenal op de weg terug naar de wereldtop?

21 augustus 2019 Uit Door Job Moll
FC Barcelona

Arsenal

De laatste jaren was Arsenal het lachertje van de Premier League. De club had geen geld voor topaankopen, de verdediging was dramatisch en prijzen bleven uit. De vraag was of de Londense club ooit nog kampioen kon worden van Engeland. Aan deze negatieve sfeer maakte Arsenal deze zomer een einde met een aantal ambitieuze aankopen. Is Arsenal op de weg terug naar de wereldtop?

De Spelmaker

Arsenal miste de afgelopen jaren een echte spelmaker. Mesut Özil werd in de belangrijke wedstrijden niet opgesteld en Xhaka en Guendouzi misten creativiteit. Arsenal besloot daarom Dani Ceballos voor een jaar te huren van Real Madrid. En direct in zijn eerste wedstrijd in de basis tegen Burnley liet Ceballos zijn klasse zien.

De Topaankoop

Arsenal-fans zijn de laatste jaren niet vaak verwend met mooie aankopen. Daar kwam deze zomer verandering in. Nicolas Pepe werd voor een recordbedrag overgenomen van het Franse Lille. De rechtsbuiten uit Ivoorkust scoorde vorig seizoen 22 keer en gaf daarnaast 11 assists in de Ligue 1. Topclubs als Liverpool, Bayern München en Manchester United zaten achter Pepe aan, maar de 24-jarige dribbelaar koos uiteindelijk voor Arsenal.  

De Nieuwe Leider

Door het vertrek van Laurent Koscielny naar Bordeaux verdween de aanvoerder bij Arsenal. Het is nog niet bekend wie de Fransman definitief opvolgt als captain, maar er is wel een nieuwe optie bijgekomen. Kieran Tierney maakte deze zomer de overstap van Celtic naar Arsenal en heeft alle kwaliteiten om in de toekomst aanvoerder te worden van de Gunners. De linksback is een echte vechtersbaas, een speler met charisma en een voorbeeldprof. Hij is nog maar 22, maar Kieran Tierney kan al dit seizoen uitgroeien tot een van de leiders van het vernieuwde Arsenal.

De Toptalenten

Naast de topaankopen lieten twee toptalenten zich tijdens de eerste wedstrijden in de Premier League echt zien. Reiss Nelson greep op de voorbereidingstour in Amerika zijn kans en mocht in de seizoensopening van de Premier League aan de start verschijnen. De 19-jarige buitenspeler wordt de komende jaren zeker een basisspeler in het Emirates Stadium. Middenvelder Joe Willock maakte nog meer indruk in de afgelopen weken. De 20-jarige Engelsman maakte een aantal jaar geleden als scholier een rondleiding door het stadion van Arsenal en speelt nu gewoon in de basis van de roodwitten.

Het geheim achter Manchester City

Eerder schreven wij ook al een artikel over het geheim van Manchester City. Hoe komt het dat deze Engelse topclub de Premier League de laatste jaren zo domineert? Klik hier en lees de reden waarom Manchester City op dit moment de beste club is van Engeland!

Delen: