De bijzondere keeperstraining van het Italiaanse Bologna

Bologna

Het Italiaanse Bologna maakt zich op voor de start van de Serie A. De club probeert haar spelers zo goed mogelijk voor te bereiden end at geldt ook voor de keepers. Speciaal voor de keepers is er zelfs een aparte muur ontwikkeld, waardoor de keepers nog sneller gaan reageren en hopelijk dus meer ballen gaan tegen houden. De club plaatste een video online, waar te zien was hoe de keepers getraind werden en toen werd duidelijk dat dit misschien wel zinvol is voor meerdere keepers.

Keeperstraining Bologna

De focus bij deze oefening ligt op de reactiesnelheid. Uiteraard is dit één van belangrijkste eigenschappen voor een keeper. Doordat de bal via de muur alle kanten op kan springen, is het voor de keeper genoodzaakt om heel snel te reageren. Geniaal bedacht en wij zijn dan ook van mening dat zo’n muur geen overbodige luxe is voor sommige clubs…

Nike Mercurial Touch Elite

Een andere innovatief product voor de keepers zijn de nieuwe Nike Mercurial Toich Elite keeperhandschoenen. Deze handschoenen van de toekomst hebben wij getest. Lees hier onze bevindingen en ervaringen betreft de Nike Mercurial Touch Elite.


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,