5 tips voor onderhoud van je voetbalschoenen

FC Barcelona

Onderhoud van je voetbalschoenen

Je hebt net de nieuwste voetbalschoenen gekocht en ze zitten als gegoten. Het liefst speel je de rest van het seizoen op deze kicksen, maar helaas is dat niet altijd het geval. Toch heb je zelf wel invloed op de levensduur van je voetbalschoenen. Wanneer je jouw kicksen goed en regelmatig onderhoudt, gaan ze beduidend langer mee, dan wanneer je geen onderhoudt pleegt. Maar hoe onderhoud je jouw voetbalschoenen op de goede manier? Wij spraken de in voetbal gespecialiseerde schoenmaker, Wisse Bijman en vroegen hem 5 tips voor onderhoud van je voetbalschoenen.

wisse bijman voetbalschoenen

Nederlands elftal

No Products Found

De 5 Tips

  1. Maak je voetbalschoenen gelijk na de training schoon en vet je leren voetbalschoenen eventueel in. Doe dit niet te vaak, want anders kan het leer uitrekken. Laat ze nooit lang in je voetbaltas zitten. Je kunt ze het beste binnenin huis laten drogen.
  2. Leg je voetbalschoenen nooit op of onder een verwarming om ze te laten drogen, maar stop er bijvoorbeeld kranten in om het vocht uit de schoen te trekken. Gebruik eventueel een schoenspanner om ervoor te zorgen dat je voetbalschoen in model blijft.
  3. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen om je voetbalschoenen schoon te maken, dit is slecht voor de stiksels. Dit geldt voor zowel leren voetbalschoenen, als synthetische voetbalschoenen.
  4. Verwijder na de wedstrijd of training al het zand, gras of klei met een zachte borstel en spoel je synthetische voetbalschoenen af met water. Dit kan anders op den duur vast gaan zitten onder de zool wat de grip vermindert.
  5. Kijk eens per week je voetbalschoenen na. Let hierbij op versleten en kapotte onderdelen/plekken van de schoen. Wanneer je eventuele beschadigingen op tijd ontdekt, kan de schoenmaker deze nog repareren.

 Schoenmakerij Wisse Bijman

Zoals gezegd is schoenmakerij Wisse Bijman gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van voetbalschoenen, daarnaast heeft hij altijd alle benodigde middelen op voorraad voor een goed onderhoud van de kicksen. Eerder schreven wij ook al over zijn stik techniek, waarmee je de levensduur van je voetbalschoenen ook aanzienlijk verlengt. Klik hier en lees alles over het stikken van je voetbalschoenen.

Voetbalschoenen

Ben je toe aan een paar nieuwe voetbalschoenen? Ontdek de gruwelijkste en nieuwste modellen in onze webshop hier! Mochten jouw favoriete kicksen er niet tussen staan, check dan hier Voetbalshop voor de onlangs gelanceerde voetbalschoenen!


Webshop

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,