De toekomst van AS Monaco (Top-5 Talenten)

FC Barcelona

AS Monaco is al jarenlang de opleidingsploeg van Europa. Talenten als Kylian Mbappé, Anthony Martial, Thomas Lemar, Benjamin Mendy en Bernardo Silva speelden zich in het prinsendom in de kijker van alle Europese topclubs. Monaco ving voor deze vijf talenten alleen al een slordige 400 miljoen.

Toch wil het dit jaar sportief niet lukken bij Les Rouge et Blanc. Monaco bungelt bijna onderaan de Ligue 1 en kocht deze winter een aantal ervaren paniekaankopen. Toch is de toekomst van de Monegasken rooskleurig. Football Lifestyle zet voor jou de vijf grootste talenten uit de jeugdopleiding (17 en jonger) op een rij.

Pietro Pellegri (17)

Pietro Pellegri werd in januari 2018 de duurste zestienjarige voetballer aller tijden. Monaco maakte maar liefst 25 miljoen over aan het Italiaanse Genoa. De centrumspits maakte op vijftienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van de Italiaanse middenmoter. Daarmee werd hij de jongste speler ooit in de Serie A. Pellegri is bij Monaco nog niet uitgegroeid tot vaste waarde, hij speelde dit seizoen nog maar 74 minuten in het eerste elftal.

Benoît Badiashile (17)

Benoît Badiashile is van de vijf talenten de belangrijkste pion in het eerste elftal van Monaco. De 1,94 meter lange centrale verdediger debuteerde op 11 november 2018 in de verloren thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Tot nu speelde Badiashile 12 wedstrijden voor de Monegasken en is hij vaste waarde van Frankrijk 019.

Roberto Navarro (16)

Roberto Navarro kwam in de zomer van 2018 over van FC Barcelona. De aanvallende middenvelder gold als een van de grootste talenten in de academie van de Catalanen, maar kon niet tot een akkoord komen met de club. De zestienjarige dribbelaar tekende bij Monaco een contract voor drie jaar, wat kan oplopen tot vijf jaar. Bij Monaco maakt hij deel uit van de 019.

Han-Noah Massengo (17)                  

De zeventienjarige Massengo is de volgende groeibriljant uit de opleiding. De defensieve middenvelder speelde bij verschillende amateurclubs en vertrok in 2016 naar AS Monaco. Bij de talentenfabriek maakte hij in de Champions League zijn debuut. Tegen Brugge kwam hij twintig minuten voor tijd in het veld.   

Willem Geubbels (17)

Willem Geubbels is de bekendste naam uit deze lijst. De zeventienjarige linksbuiten verruilde in de zomer Olympique Lyon voor Monaco. De Monegasken betaalde een slordige 20 miljoen voor het wonderkind. Geubbels heeft een Nederlandse vader, maar komt uit voor de Franse jeugdelftallen. Dit seizoen heeft het talent nog maar zeven minuten meegedaan in de Ligue 1, maar een grote toekomst ligt voor Geubbels in het verschiet.

Delen:
Tagged , , , , ,