Cristiano Ronaldo verbaast bij keuring met lichaam van ‘20-jarige’

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is momenteel misschien wel de fitste speler die er rondloopt. De voor 100 miljoen overgekomen CR7 benadrukte bij zijn presentatie bij Juventus dan ook: “Leeftijd is niet belangrijk, want ik voel mij goed en ben gemotiveerd.” Dat hij fit is, is dan ook gebleken na zijn keuring bij de “oude Dame”. De resultaten die de Portugees haalde waren heel bijzonder.

cristiano-ronaldo-fit

Medische Keuring

Dat de Portugees international in fysiek opzicht weinig te klagen heeft, blijkt wel uit de resultaten van zijn medische keuring in het Allianz Stadium. De krant AS schrijft dinsdag dat er een vetpercentage van slechts zeven procent is vastgelegd bij Ronaldo, terwijl dat percentage voor voetballers van een dergelijke leeftijd meestal rond de tien, elf procent schommelt.

FC Barcelona

Hiernaast bestaat het lichaamsgewicht van Ronaldo uit vijftig procent spiermassa. Ook daarmee scoort Ronaldo beter dan spelers in dezelfde leeftijdscategorie (46 procent). Ronaldo moest tijdens de medische testen logischerwijs ook een aantal sprints afleggen en ook daarbij werden er geen problemen geconstateerd door de medici in Turijn.

Snelste sprint

Dat zal weinig mensen verbazen, daar Ronaldo op het WK in Rusland nog uitpakte met de snelste sprint van het toernooi. Hij rende 33,98 kilometer per uur en niet één speler, ook Kylian Mbappé niet, haalde een dergelijke snelheid. Ronaldo is nog net zo fit als een twintigjarige, zo schrijven diverse internationale media op basis van zijn resultaten tijdens de keuring. CR7 tekende voor vier seizoenen.

3de shirt Juventus

Vorige week lanceerde Adidas in samenwerking met Parley nog het 3de shirt van Juventus. Lees hier alles over dit speciale shirt!


Webshop

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,