De tattoos van: Joey Suk

De tattoos van: Joey Suk

19 oktober 2018 Uit Door Melchior Van Ginkel
FC Barcelona

Joey Suk

Tatoeages en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kan bijna geen voetballer meer bedenken die niet wat inkt op zijn lichaam heeft. Het is een deel van de voetbal lifestyle geworden. Daarom hebben wij de rubriek ‘De tattoo(s) van:’  Een speler die ingaat op de tattoos die hij heeft en welke verhalen erachter schuil gaan. Na Vito Wormgoor en Sem de Wit, is het ditmaal Joey Suk die aan het woord komt. De voormalig middenvelder van Go Ahead Eagles en NAC Breda speelt tegenwoordig in Kroatië en mag met zijn vele tatoeages niet ontbreken in deze rubriek.

Een vraag die we aan elke speler stellen, hoeveel tatoeages heb je momenteel?

Hoeveel tattoos ik momenteel heb is echt moeilijk om te zeggen. Daarbij ga ik ze echt niet allemaal tellen haha. De tatoeages lopen ook allemaal in elkaar over, dus zou ook lastig tellen zijn.

Wat was je eerste tattoo? En hoe oud was je toen?

Mijn eerste tattoo was ‘Deventer’ op mijn onderarm. Het is de stad waar ik ben geboren en ben op gegroeid. Ik had hem toen met wat vrienden tegelijk gezet. Ik was 15 jaar bij die eerste tattoo.

Welke tatoeage heeft voor jou de meeste waarde en welk verhaal zit er achter?

De tattoo die ik echt met alle liefde en veel trots heb laten zetten was toch wel die van me dochtertje. Ze was net geboren en haar naam stond al op mijn hand en vervolgens heb ik dat verwerkt met een roos.

Welke afwegingen maak je meestal voor je een tattoo laat zetten en zit er altijd een verhaal achter de tattoo?

Op het begin toen ik tattoos ging laten zetten, zat er overal wel een verhaal achter. Maar op een gegeven moment zet je ook gewoon dingen op je lichaam wat je echt tof vindt en wat er ook goed bij past. Je kan wel heel interessant gaan doen en zeggen dat het allemaal een betekenis heeft, maar dan ben je gewoon fake. Het is uiteindelijk een style dat je creëert. Natuurlijk komen er nu ook wel eens dingen op me pad waarbij ik de tattoo met een betekenis zet.

Soms zijn er wel eens wat negatieve geluiden over tattoo’s, hoe kijk jij daar naar?

Ik merk zelf eigenlijk geen negatieve geluiden over tattoos. Die zullen er vast wel zijn, maar ik krijg vooral positieve reacties.

Je doet ook modewerk voor bepaalde kledingmerken, speelt het mee dat je veel tattoos hebt en dat ze dan ook een persoon zoeken met tatoeages?

Ja dat klopt. Ik word vaak gevraagd. Zeker bij merken met streetfashion. Ze vinden mij vaak het complete plaatje voor de look die zij hebben qua kleding. En de tattoos spelen daar zeker een rol in.

Ben je momenteel met een nieuw tattoo-project bezig of is er een idee voor een nieuwe?

Ja ik heb nu twee afspraken staan voor als ik in de winterstop terug ben in Nederland. Ik woon nu zelf in Kroatië en heb hier helaas nog geen goede tattooshop gevonden. Maar ik heb heel veel plannen haha. Ik ga nu eerst de achterkant van me nek doen en dan door naar mijn rug. Die is namelijk nog aardig leeg. Het is uiteindelijk de bedoeling dat ik mijn hele boven lichaam vol heb. Daarmee ga ik beginnen met een mandala aan de achterkant van mijn nek en bovenrug.

Wij bedanken Joey Suk voor zijn tijd en zijn zeker benieuwd naar zijn nieuwe tattooprojecten. Ook wensen wij hem succes in de Kroatische competitie bij HNK Gorica.

In Gesprek Met

Benieuwd naar de andere interviews met (oud)profvoetballers en trainers met een bijzondere carrière of een prachtig verhaal? Klik hier en ontdek al onze interviews!

Delen: