De tattoos van: Jordy Tutuarima

De tattoos van: Jordy Tutuarima

5 november 2018 Uit Door Melchior Van Ginkel
FC Barcelona

Jordy Tutuarima

Tatoeages en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kan bijna geen voetballer meer bedenken die niet wat inkt op zijn lichaam heeft. Het is een deel van de voetbal lifestyle geworden. Daarom hebben wij de rubriek ‘De tattoo(s) van:’  Een speler die ingaat op de tattoos die hij heeft en welke verhalen erachter schuil gaan. Na eerdere edities met Vito Wormgoor, Joey Suk en Sem de Wit, is het nu de beurt aan De Graafschap-back Jordy Tutuarima. De linksback die opgeleid werd bij NEC en via SC Telstar neerstreek bij De Graafschap heeft de nodige tatoeages en komt dan ook zeker in aanmerking voor onze rubriek.

Een vraag die we aan elke speler stellen, hoeveel tatoeages heb je momenteel voor zover je ze kan tellen?

Als ik het nu zo bekijk, denk ik dat ik nu rond de 15 tatoeages zit.

Op welke leeftijd had jij je eerste tattoo?
Ik was 15 jaar oud toen ik me eerste tattoo zetten.

Welke tatoeage heeft voor jou de meeste waarde en welk verhaal zit er achter?

Veel tatoeages die ik heb laten zetten, hebben veel waarde voor mij. Maar mijn laatste die ik heb gezet, daar hecht ik op dit moment het meeste waarde aan.

Welke afwegingen maak je meestal voor je een tattoo laat zetten en zit er altijd een verhaal achter de tattoo?

Ja zeker! Elke tattoo die ik zet, daar zit een verhaal achter of een gedachte aan vast. Elke tattoo moet betekenis hebben of is een moment uit mijn leven!

Het beeld van tattoos is de laatste jaren een stuk positiever geworden. Hoe komt dat denk je?

Ik denk dat het er een beetje in is gerold. Tattoos zijn in de loop der jaren geaccepteerd en hebben een positiever beeld gekregen. Op een gegeven moment zag je bij iedereen wel een tatoeage ergens zitten.

Soms hoor je wel eens: ‘maakt het je niet uit hoe het er later uitziet, als je oud bent’ denk jij daar wel eens aan?

Hoe ouder je wordt hoe bewuster je er wel over na gaat denken. Als ik terug kon in de tijd, dan had ik wellicht geen tatoeages. Maar goed, nu zitten er al zoveel. Dus dan kunnen er ook wel een paar bij ook!

Zou er iets zijn op tatoeage gebied zijn, wat jij absoluut niet zou willen?

Ja een doodshoofd of andere duistere dingen komen er bij mij echt niet op!

Ben je momenteel met een nieuw tattoo-project bezig of is er een idee voor een nieuwe?

Nee ik ben niet echt met een groot project of iets dergelijks bezig. Recentelijk heb ik wel de namen van mijn tweelingdochters op mijn been getatoeëerd.

Wij zullen Jordy zijn verrichtingen bij De Graafschap blijven volgen en zijn natuurlijk benieuwd naar de toekomstige tattoos.

In Gesprek Met

Benieuwd naar de andere interviews met (oud)profvoetballers en trainers met een bijzondere carrière of een prachtig verhaal? Klik hier en ontdek al onze interviews!

Delen: