De tattoos van: Nick van der Velden

De tattoos van: Nick van der Velden

7 december 2018 Uit Door Melchior Van Ginkel
FC Barcelona

Tatoeages en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kan bijna geen voetballer meer bedenken die niet wat inkt op zijn lichaam heeft. Het is een deel van de voetbal lifestyle geworden. Daarom hebben wij de rubriek ‘De tattoo(s) van:’  Een speler die ingaat op de tattoos die hij heeft en welke verhalen erachter schuil gaan. Na spelers als Jordy Tutuarima en Joey Suk, gaan we nu in gesprek met een speler die actief is in het tropische Indonesië. Voormalig AZ’er en huidig speler van Bali United, Nick van der Velden. Met de behoorlijke hoeveelheid tattoos past Nick perfect in deze rubriek.

Als eerste vraag. Op hoeveel tatoeages staat de teller inmiddels?

Het precieze aantal weet ik niet helemaal. Ik heb best veel tattoos. Twee armen vol in ieder geval. Verder heb ik ook nog tattoos op mijn bovenbenen, borst, onderbeen en lip.

Wat was de eerste tatoeage die jij liet zetten?

Mijn eerste tattoo was een ster. Dat was voor mijn overleden opa. Ik was in het buitenland en het was moeilijk om terug te keren voor de begrafenis. Mijn moeder zei toen: kijk maar naar de sterren, dan ben je toch een beetje bij ons. Vandaar dat ik de ster heb laten tatoeëren!

Zet je altijd tatoeages waar een gedachte achter zit? Of ook puur om hoe het eruit ziet?

Elke tattoo die ik heb laten zetten, daar zit een gedachte of  betekenis achter! Ik vind het mooi als er een verhaal achter zit.

Denk je wel eens na over hoe het er later uit gaat zien als je oud bent?

Ja, ik denk er zeker wel over na hoe het er later uit gaat zien. Maar ik vind het mooi en deze generatie zit vol met tattoos, iedereen heeft er bijna wel één! Vroeger was het best een beetje taboe, maar nu is dat zeker niet meer het geval.

Wat is je meest waardevolle tattoo?

Voor mij is dat toch wel de ster voor mijn opa en natuurlijk de tattoos voor mijn dochters. Dat zijn de geboortedata en namen.

In Indonesië heb je ook cultuur rondom tatoeages. Heb je daar ook inspiratie opgedaan voor een tattoo?

Jazeker! Ik heb een tekst op mijn bovenbeen gezet over het geloof in Indonesië. Ik vond dat erg mooi om te doen. Ik heb 2 jaar lang de cultuur hier in Indonesië mogen ervaren.

Voetbal en tatoeages gaan vaak hand in hand, waar heeft dat mee te maken denk je?

Ik denk dat het vooral de macho cultuur is. Bijna elke voetballer heeft wel een tatoeage. Je ziet het niet alleen bij voetbal hoor,ook bij veel andere sporten.

Soms hoor je in het algemeen wel eens negatieve uitingen rondom tattoos, hoe kijk je daartegenaan?

Ene kant denk ik dat het misschien door de oude generatie nog wordt gezien als negatief, maar zeker bij de generaties daarna merk je dat het normaal is geworden. Behalve de gezichtstattoo, dat vind ik echt niet kunnen.

Wat is momenteel je nieuwste tattoo? Of wat zijn de plannen?

Nieuwste tattoo is de tekst over het Indonesische geloof  waar ik het eerder over had. En de plannen voor een nieuwe tattoo heb ik nu nog niet, maar ik wil er misschien nog wel een paar zetten Haha. Het is namelijk best verslavend.

Wij willen Nick natuurlijk bedanken voor zijn tijd vanuit Indonesië en zijn uiteraard benieuwd welke tattoos er nog bij gaan komen.

In Gesprek Met

Benieuwd naar de andere interviews met (oud)profvoetballers en trainers met een bijzondere carrière of een prachtig verhaal? Klik hier en ontdek al onze interviews!

Delen: