De Tattoos van: Sem de Wit

De Tattoos van: Sem de Wit

28 september 2018 Uit Door Football-Lifestyle
FC Barcelona

De tattoos van

Tatoeages en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kan bijna geen voetballer meer bedenken die niet wat inkt op zijn lichaam heeft. Het is een deel van de voetbal lifestyle geworden. Daarom zijn wij nu ook de rubriek ‘De tattoo(s) van:’ begonnen. Een speler die ingaat op de tattoos die hij heeft en welke verhalen erachter schuil gaan. Dit keer gaan we in gesprek met FC Cincinnati-speler Sem de Wit.

Sem de Wit tattoeage

Sem de Wit

Wanneer liet jij je eerste tattoo zetten? En wat was het voor één?

Ik was bijna 17 jaar oud toen ik mijn eerste tattoo liet zetten. Het was aan de binnenkant van mijn onderarm. Ik heb toen gekozen voor “De Wit”, mijn achternaam natuurlijk, in sierletters.

Op hoeveel tatoeages staat de teller momenteel?

Op dit moment staat de teller op 25 tatoeages, Haha.

Zet jij altijd tatoeages met een gedachte erachter? of ook puur voor hoe het eruit ziet?

De meeste tatoeages zet ik met een gedachte erachter. Ik heb in totaal maar 2 of 3 tattoos waar geen betekenis achter zit. Je kan dus wel zeggen dat ik liever een tattoo zet wanneer er een mooie betekenis achter zit.

Wat is je meest waardevolle tatoeage?

Ik heb niet één specifieke tatoeage die het meest waardevol voor mij is. Het zijn er eigenlijk drie. Het zijn de tattoos met de letters, de geboortedate en de initialen van mijn familie. Die zijn vanzelfsprekend heel waardevol voor mij.

Sem de Wit tattoo

Je hebt flink wat tattoos laten zetten.. Ben je niet bang voor wat mensen vaak zeggen over later als je oud bent, hoe het er dan uit ziet?

Haha bang? Totaal niet! Het is namelijk een beslissing die ik neem en waar ik 100% achter sta. Wat andere mensen denken en wat ze ervan zeggen mogen ze zelf weten, maar mijn mening zal daardoor niet veranderen. Totaal niet zelfs. Wel moet ik eerlijk toegeven dat mijn ouders het helemaal niks vinden haha. Ze hebben altijd gezegd dat zij er totaal geen fan van zijn, maar nu ik ze eenmaal heb zeggen ze ook dat het mij goed staat.

Voetbal en tatoeages gaan vaak hand in hand, waar heeft dat mee te maken denk je?

Je ziet inderdaad heel vaak dat voetballers, of beter gezegd atleten, in het algemeen vaak degene zijn met tatoeages. Waar dat mee te maken heeft? Ik heb eerlijk gezegd geen idee.

Soms hoor je in het algemeen wel eens negativiteit rondom tattoos, hoe kijk jij daartegenaan?

Ik denk dat die negativiteit rondom tattoos meer een ding is van vroeger. Tegenwoordig zijn er meer mensen met een tattoo, dan zonder. Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn zonder tatoeages die hun mening erover hebben, maar ik denk dat je nooit een vooroordeel mag hebben over iemand. Dus wel of geen tatoeage moet in dat opzicht niet uitmaken.

Merk je zelf ook wel eens dat mensen vooroordelen hebben, omdat je tattoos hebt?

Al mijn tatoeages kan ik verborgen houden. Als we naar een restaurant gaan en mijn ouders hebben liever niet dat ik het laat zien, dan zou ik dat ook gewoon doen. Zoiets zullen ze nooit zeggen, maar ik wil daar alleen maar aangeven dat ik al mijn tattoos kan verbergen als ik dat wil. Ik ben weleens ergens binnengelopen met een trui aan en toen ik die uit deed na een uurtje zag je dezelfde mensen vragend na mij kijken, of ik dezelfde jongen was die een uur daarvoor binnen was gekomen. Ik kan daar alleen maar om lachen.

Wat is momenteel je nieuwste tattoo? Of wat zijn de plannen?

Mijn nieuwste tattoo is op mijn rechter bovenbeen. Ik heb daar in januari een leeuw op laten tatoeëren. Daarnaast heb ik nog veel nieuwe plannen in mijn hoofd, maar het probleem is dat ik het meestal laat zetten bij mijn vaste tatoeëerder, Tattoo Pijkie in Harderwijk. Dat betekent dus dat ik altijd moet wachten totdat ik weer in Nederland ben voordat ik eindelijk weer een nieuwe kan zetten.

Sem de Wit tattoo Pijkie FC Cincinnati

Wij willen Sem de Wit bedanken voor zijn tijd en zijn benieuwd naar zijn volgende tattoo! Daarnaast wensen we hem natuurlijk veel succes bij FC Cincinnati in Amerika.

In Gesprek Met

Benieuwd naar de andere interviews met (oud)profvoetballers en trainers met een bijzondere carrière, waaronder het interview dat wij hadden met één van Vito’s tatoeëerders Kaye Coppoolse  Klik hier en ontdek al onze interviews!

Delen: