De Tattoos van: Vito Wormgoor

FC Barcelona

De tattoos van

Tatoeages en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kan bijna geen voetballer meer bedenken die niet wat inkt op zijn lichaam heeft. Het is een deel van de voetbal lifestyle geworden. Daarom zijn wij nu ook de nieuwe rubriek ‘De tattoo(s) van:’ begonnen. Een speler die ingaat op de tattoos die hij heeft en welke verhalen erachter schuil gaan. We trappen deze rubriek af met SK Brann-aanvoerder Vito Wormgoor.

– Om direct met de deur in huis te vallen. Op hoeveel tatoeages staat de teller momenteel? 

Op dit moment heb ik al aardig wat tatoeages! Het precieze aantal zou ik niet echt weten.
Ik heb bijvoorbeeld van meerdere tattoos een sleeve gemaakt in Maoristijl. Op mijn borst heb ik hetzelfde gedaan Ik heb van meerdere kleine tattoos een groot kunstwerk laten maken. Verder heb ik nog tattoos op beide bovenbenen, in mijn zij , op mijn rechter onderarm en recent een grote tatoeage op mijn rug.

– Wanneer liet jij je eerste tattoo zetten? En wat was het voor één?

 Mijn eerste tattoo heb ik op mijn onderarm laten zetten. VITA NOVA staat er op mijn arm. Dat is mijn volledige naam. Wat velen niet weten is dat ik eigenlijk Vita heet bij mijn voornaam, maar Vito is mijn roepnaam geworden.

– Zet jij altijd tatoeages met een gedachte erachter? of ook puur voor hoe het eruit ziet?

Achter mijn tattoos zit eigenlijk altijd wel een verhaal,  maar natuurlijk wil ik wel dat het er allemaal mooi en goed uitziet. 

 – Wat is je meest waardevolle tatoeage?

Ik heb meerdere tattoos waar ik heel veel waarde aan hecht. Zo heb ik de handjes van mijn drie kinderen op mijn bovenbeen laten tatoeëren. Verder staan de namen van mijn plots ( al wel meer dan tien jaar geleden ) overleden opa en oma op mijn rechter onderarm in het Arabisch met een kruis erbij.  Dit heb ik gedaan om te uiten dat ik respect heb voor meerdere geloven. 

Nederlands elftal

– Je hebt flink wat tattoos laten zetten.. Ben je niet bang voor wat mensen vaak zeggen over later als je oud bent, hoe het er dan uit ziet?

Nou, mijn moeder is totaal geen tattoo fan, maar bij elke tattoo heeft ze wel positief gereageerd.  Ze ziet en weet de gedachten erachter en respecteert mij als persoon en haar zoon. Natuurlijk zijn er mensen die bedenkingen hebben bij tatoeages en je proberen te waarschuwen voor ‘later’  maar daar ben ik dan misschien een beetje te eigenwijs voor.  Ieder zijn eigen ding zullen we maar zeggen. 

– Voetbal en tatoeages gaan vaak hand in hand, waar heeft dat mee te maken denk je?

Ik denk dat het vooral te maken heeft met de macho cultuur die er vaak heerst in de sport. Maar niet alleen in het voetbal.  ook in de NFL(American Football , NBA(Basketbal) en bijvoorbeeld  de bokssport zie je vaak tatoeages terugkomen.

– Soms hoor je in het algemeen wel eens negativiteit rondom tattoo’s, hoe kijk jij daartegenaan?

Ik denk dat als je op straat tien mensen aanspreekt, er tegenwoordig acht of negen een tattoo zullen hebben. Vroeger werd er denk ik meer een punt van gemaakt dan nu. Ik vind dat je iedereen in hun waarde moet laten. Of het nou met het met kleding is, iemand zijn interesses of met tattoos! Mensen zetten tattoos omdat ze het zien als een kunstwerk en/of een belangrijk moment in het leven wat ze voor altijd met hun mee willen dragen.

– Wat is momenteel je nieuwste tattoo? Of wat zijn de plannen?

Allereerst wil ik zeggen dat ik nog steeds achter iedere tattoo sta die ik heb gezet. De mooiste zijn ook mijn meest dierbare, maar ik ben nu ook wel heel blij met de meest recente tattoo die ik heb gezet op mijn rug bij mijn goede vriend Kaye. Het is een leeuwenkop met een grote indianen tooi op zijn hoofd. We zijn nu voor 2/3 klaar. Hou mijn Instagram account “officialvitowormgoor” maar in de gaten voor updates.

Ik kan je vertellen dat het tatoeëren wel een soort van verslaving is. Ik ben dan ook nog niet klaar. Ik wil nog heel veel van de mensen die ik dicht om me heen heb staan en waar ik van hou. Verder zou ik ook wel iets typisch Noors willen laten zetten. Als een soort van herinnering/gedachte, omdat ik hier ook deel van uit heb mogen maken! Het is nu een onderdeel van mijn leven geworden.

Verder zou ik ook nog mijn tatoeëerders willen benoemen. Die stuk voor stuk mooi werk hebben geleverd. Kaye Coppoolse van Inkbrothers in Drempt, Roos van Tattoo en Piercing in Veenendaal en Andy van Tattoo Left Hand in Driebergen.

Wij willen Vito Wormgoor bedanken voor zijn tijd en zijn dan ook zeker benieuwd naar het eindresultaat van zijn nieuwste tattoo. Verder wensen wij hem natuurlijk succes in de titelstrijd met Brann SK.

In Gesprek Met

Benieuwd naar de andere interviews met (oud)profvoetballers en trainers met een bijzondere carrière, waaronder het interview dat wij hadden met één van Vito’s tatoeëerders Kaye Coppoolse  Klik hier en ontdek al onze interviews!

Webshop

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged , ,