Hoe voorkomt Demy de Zeeuw dat de BALR. producten goedkoop nagemaakt worden?

FC Barcelona

Demy de Zeeuw

Demy de Zeeuw heeft van BALR. t één van de populairste streetwear merken weten te maken. Met een omzet van zo’n 10 miljoen euro per jaar is het merk in een korte tijd enorm gegroeid. Met de opening van een store op Ibiza is een volgende stap gezet en nu is het de tijd om Amerika te veroveren. Maar toch kleven er aan de opkomst van het merk ook nadelen, zoals namaak producten door verschillende copycats. De Zeeuw pakt dit dan ook hard aan!

demy-de-zeeuw-nep-producten-copycat

Nederlands elftal

No Products Found

Nepproducten

De opdruk van de producten is eenvoudig na te maken en volgens de oud profvoetballers gebeurt dit dan ook geregeld. “In Enschede was een winkel met een hele etalage vol neppe BALR. producten, maar soms zijn het ook jongentjes van 15 jaar die de shirt namaken, omdat ze geen geld hebben om er één te kopen.”

Dat wordt zo professioneel mogelijk afgehandeld. “Iemand van ons gaat dan langs bij de ouders om te vertellen waar hun kind mee bezig is. Ook dat zulke dingen doen gewoon strafbaar is.” De Zeeuw toont medelijden, maar is hard op z’n money. “Soms is het wel zielig, maar je moet toch een lijn trekken.”

Anti-copycat

Hij pakt de nepproducten hard aan en daar heeft De Zeeuw inmiddels zelf een heel team voor. Het team spoort namakers op en zijn de hele dag bezig met speuren op het internet en social media, om de namakers te waarschuwen en aan te spreken.

433

De omzet van BALR. is behaald zonder een cent uit te geven aan marketing. Hoe dat kan? Door de miljoenen volgers op Instagram. Daarnaast heeft De Zeeuw ook het platform 433 opgericht en met 15,7 miljoen volgers weet hij daar natuurlijk perfect BALR. in het zonnetje te zetten. En tot slot heeft de oud-ajacied natuurlijk genoeg vrienden overgehouden in de voetballerij en deze promoten de BALR. producten dan ook met alle liefde. Al met al een knap stukje werk!

Merken van de profvoetballers

BALR. staat in de top 5 van de merken die zijn opgericht door profvoetballers. Benieuwd naar de andere 4? Klik hier voor de volledige top 5!


Webshop

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged