Do’s en don’ts voor trainingen en wedstrijden met warm weer

Do’s en don’ts voor trainingen en wedstrijden met warm weer

5 juli 2018 Uit Door Football-Lifestyle
FC Barcelona

Trainingen en wedstrijden met warm weer

Het is tot nu toe een perfect voorjaar en begin van de zomer. Het zijn aangename temperaturen en er wordt voorspeld dat deze temperaturen ook nog wel even zullen aanhouden. Heerlijk! Maar wanneer je wilt trainen of je moet een wedstrijd spelen, dan moet je toch rekening houden met het warme weer. Daarom hebben wij handige do’s en don’ts die je helpen tijdens de trainingen en wedstrijden met warm weer.

Do’s en don’ts

Do

Verminder je de intensiteit

Trainen op je gebruikelijke intensiteit in de hitte is zelfmoord. “Als het echt warm is, moet je eerst acclimatiseren voordat je de intensiteit van een training of wedstrijd opbouwt”, zegt Dawn Scott, fitnesscoach voor het vrouwenteam in de VS. “Heb kortere sessies met meer rustperioden en doe je de warming-up in een schaduwrijk gebied.”

Don’t

Ga niet door, wanneer je lichaam zegt te stoppen

Hartslagmeters zijn een geweldig middel om in deze omstandigheden de druk op je lichaam te meten. “Sommige spelers hebben het veel beter dan anderen met hoge temperaturen”, zegt Dawn. Een middel zoals een hartslagmete geeft je een perfect beeld wanneer je door kan en wanneer je moet stoppen.

Do

Pas je voeding aan

Door te sporten met hoge temperaturen is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je lichaam de brandstof heeft in de vorm van voeding. Beperk alcoholische dranken voor, maar ook zeker na de wedstrijd of training. Daarnaast is het van belang om genoeg water tot je te nemen gedurende de sport activiteit. Ook koolhydraat en eiwitrijk voedsel zijn aan te bevelen. Dit bevordert niet alleen je herstel, maar zorgt voor de wedstrijd ook voor de juiste brandstof. Een tip is bijvoorbeeld chocomel of bananensmoothie voor de training of wedstrijd.

Don’t

Vergeet nooit de dag na de training of wedstrijd

Na een inspanning in de brandende zon, kan je het best je rust pakken. Rust goed uit en geef je spieren de volgende dag de kans om te herstellen. Dit kan bijvoorbeeld al in de vorm van Yoga of met de welbekende foamroller. Ook een lichte uitlooptraining is ideaal om snel hersteld te zijn.

Do

Zorg voor een goed Cooldown

“Dompel de voeten en handen in koud water voor en na een sessie om de bloedsomloop en bloedstroom te vergroten,” zegt Dawn. Een lauwe douche is ideaal – vermijd bevriezing door heel koud water, want dit kan het systeem schokken. Afkoeling helpt bij het herstel van de spieren en bloedsomloop. “Compressiekleding helpt ook, dus draag dit voor en na een wedstrijd om de bloedsomloop te vergroten.”

Reviews & Trainingen

Lees nog meer trainingen om optimaal te presteren en de kans op blessures te verminderen. Daarnaast testen wij ook de nieuwste voetbalschoenen, keeperhandschoenen en nog veel meer. Lees hier al onze trainingen voor een optimale prestatie op het veld en reviews van de nieuwste voetbalproducten.

Delen: