Hoe blijf je als voetballer fit tijdens de coronacrisis

FC Barcelona

Coronacrisis

Sinds zondag 15 maart zijn er veel bedrijven die de deuren gesloten houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betreft ook de sportverenigingen en sportscholen. Dit betekent dat je tot 6 april ook niet kan voetballen of krachttrainingen kan uitvoeren bij jouw club of gym. Toch wil je als voetballer ook gedurende deze 3 weken fit blijven, zodat je straks weer fit op het veld verschijnt. Maar hoe kan je fit blijven tijdens deze coronacrisis? Wij zochten het uit!

coronacrisis-fit-voetbal-covid-19

Hardlopen en wielersporten

In Nederland is nog geen volledige Lock Down en dus mogen wij nog wel de straat op. Dit betekent dat je buiten nog genoeg sporten kunt beoefenen en hierbij zijn hardlopen en fietsen het meest efficiënt voor voetballers. Wissel een duurloop af met een interval loop, of ga de bossen in om een stuk te mountainbiken. Heb jij thuis een racefiets staan? Dan kan je natuurlijk een prachtige ronde fietsen. Deze sporten zorgen ervoor dat je basis conditie sowieso op pijl blijft.

Thuistraining

Een ander alternatief is het thuis trainen. Hier heb je enkel een matje of handdoek voor nodig, want elke oefening doe je op basis van je lichaamsgewicht. Hierbij moet je denken aan opdrukken, jumping jacks, buikspieroefeningen, squats, lunges en nog veel meer. Mocht je een trainingsprogramma willen ontvangen voor de komende weken. Dan kan je ons uiteraard een mail sturen.

Youtube

Mocht je geen motivatie hebben om jezelf tot het maximale te drijven en train jij liever met een trainer naast je? Dan is Youtube de uitkomst gedurende dit coronavirus. Op Youtube staan namelijk genoeg trainingen van personal trainers, die jij thuis gemakkelijk kan uitvoeren. De trainer praat tegen en moedigt je zelfs aan, zodat jij echt het idee hebt dat je samen met iemand traint. Dit zijn over het algemeen cardio trainingen in combinatie met kracht en dus perfecte trainingen voor voetballers. En uiteraard zijn deze trainingen gratis te gebruiken om fit te blijven tijdens de coronacrisis.

Scenario’s voor de slot van de competitie

Uiteraard is het nog maar de vraag, wanneer wij weer het veld mogen betreden. Toch hebben de voetbalbonden al verschillende scenario’s klaar liggen voor het slot van de competitie. Ben je benieuwd naar deze 3 scenario’s? Klik hier en check welk scenario het gunstigs is voor jullie.

Nederlands elftal


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,