Waarom hangt er een foto van Messi in de kleedkamer van Manchester United?

Waarom hangt er een foto van Messi in de kleedkamer van Manchester United?

26 oktober 2018 Uit Door Football-Lifestyle
FC Barcelona

Messi

Lionel Messi is natuurlijk één van de beste spelers aller tijden en van dit moment. En daarmee is hij een voorbeeld voor veel voetballers. Uitgerekend bij de oude club van Ronaldo, Manchester United, hangt zelfs een foto van Messi aan de muur om de jeugdspelers te inspireren en vooral te motiveren. Het is geen actie foto, maar een foto die de jeugdspelers en de jonge jongens uit de selectie aan het denken moeten zetten.

messi manchester united

Schoenenpoetsen

Aan de muur hangt dus een foto van Messi, geen actie foto zoals gezegd, maar een foto waarop Messi een paar voetbalschoenen aan het poetsen is. De foto beeld volgens de trainers en managers van United uit hoe nederig je als profvoetballer moet zijn en nooit mag vergeten waar je vandaan komt. Het is een foto uit 2014 nadat Messi een interland speelde met Argentinië tegen Kroatië. Dat geeft de foto nog meer kracht, omdat het dus geen “jonge Messi” is die schoenen zit te poetsen.

Greats don’t lose their grounding

De foto staat symbool voor de gedacht van United: Greats don’t lose their grounding! Een duidelijk statement van de Engelse topclub, die ervoor moet zorgen dat spelers met beide benen op de grond blijven staan. De club hecht hier sowieso veel waarde aan, want in het tijdperk Ferguson werd er een regel ingevoerd dat jeugdspelers alleen maar op zwarte voetbalschoenen mogen spelen. Je moet immers opvallen met je spel en niet met je kicksen. Wij houden van deze gedachtes!

Ronaldo

Ook Ronaldo weet veel voetballers te inspireren. Dit doet hij onder andere met zijn motiverende trainingsvideo’s. Klik hier en check de motiverende trainingsvideo’s van Cristiano Ronaldo!

Delen: