Waarom elke voetballer een foamroller zou moeten gebruiken

FC Barcelona

Voetbal

Vandaag de dag wordt er steeds meer en meer van voetballers gevraagd op fysiek gebied. Voetballers moeten fitter zijn dan ook en naast de veldtrainingen wordt er ook verwacht dat je de gym induikt. Al deze trainingen eisen natuurlijk energie en dit zorgt direct voor vermoeidheid en spierpijn. Maar uiteraard zijn er methodes om deze nadelen tegen te gaan. Eén methode is de foamroller.

Foamroller

Met een foamroller kun jij heel eenvoudig en thuis jouw spieren los masseren. Dit doe je door met de spiergroep die wilt masseren over de foamroller heen te bewegen. Hierdoor rolt de roller over de spieren en dit zorgt voor druk op de specifieke spieren. Door deze druk neemt de spanning op je spieren af en hierdoor gaan je spieren een stuk losser aanvoelen. Hetzelfde effect dus als een message.

foamroller-voetbal-voetballer

Knopen in je spieren

Met de foamroller laat je niet alleen je spieren weer soepel aanvoelen, maar daarnaast kun je ook knopen en verklevingen in je spieren af laten nemen. Knopen en verklevingen doen pijn, wanneer de spieren bijvoorbeeld overbelast zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een intensive trainingsweek of wedstrijd. Met de foamroller kun jij deze knopen en verklevingen los masseren, waardoor jij geen hinder zult ondervinden bij een volgende inspanning.

Het gebruik van de foamroller

De foamroller plaats je onder de spiergroep welke jij los wilt masseren. Je rolt zo’n ongeveer 20 tot 40 seconde met de spiergroep over de roller heen op een rustig tempo. In het begin zal het gevoelig zijn, maar na een aantal weken ga je merken dat het minder pijn gaat doen en je bovendien flexibeler wordt en sneller herstelt.

Klik hier voor de recovery foamroller van NIke en houd jouw spieren soepel!

foamroller-voetbal-voetballen

Yoga

Een andere manier om blessures tegen te gaan en ervoor te zorgen dat je spieren soepel blijven is Yoga. Yoga wordt vandaag de dag door verschillende grote voetballers uitgeoefend om topfit te blijven, maar wat zijn precies de voordelen? Wij zochten het voor je uit! Klik hier en lees waarom Yoga zo populair is onder voetballers!

Nederlands elftal


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,