3 spelers die net als Depay razendsnel herstelde van een kruisband blessure

FC Barcelona

Blessure Depay

De blessure van Memphis Depay zorgde begin december voor een enorme shock in Nederland. Nu Oranje zich eindelijk weer eens geplaatst heeft voor een eindronde, raakt onze sterspeler geblesseerd. Heel Nederland was van mening dat Depay het EK zou gaan missen, behalve één iemand en dat was Memphis Depay zelf. Bij de oud-PSV’er ging namelijk direct een knop om en sindsdien zet de aanvaller van Lyon alles op alles om op tijd hersteld te zijn van de knieblessure. En als we de Instagram van Depay mogen geloven, gaat dat voorspoedig!

Kniechirurg Mariani

Depay koos ervoor om de operatie uit te laten voeren door kniechirurg Mariani. Mariani is een ervaren arts en spelers die door hem zijn geopereerd staan erom bekend dat zij weer snel terugkeren op het veld. Om het Nederlandse volk gerust te stellen, hebben wij een top 3 samengesteld van spelers die door Mariani zijn geopereerd en nog sneller herstelde dan Depay!

1. Francesco Totti

Aan het eind van het seizoen 07/08 ging Francesco Totti onder het mes. Bij AS Roma werd gevreesd dat de clublegende een ruim deel van het nieuwe seizoen zou missen. Echter was dit niet het geval en miste Totti enkel het begin van het seizoen. De captain van AS Roma stond namelijk 4 maanden na de operatie van Mariani al op het veld en na iets meer dan 4 maanden was de Italiaanse legende zelfs alweer fit genoeg om wedstrijden te spelen!

2. Arek Milik

Vlak na zijn transfer naar Napoli raakte Arek Milik geblesseerd. Het was éénzelfde soort blessure als Depay en er werd gevreesd voor de in vorm kerende Milik. Mariani dacht hier echter anders over en hij ging er samen met Milik voor om het onmogelijke te presteren en dit lukte! Na 5 maanden was Milik alweer wedstrijdfit en kon hij weer rekenen op zijn eerste basisplaatsen bij Napoli!

3. Alessandro Nesta

De laatste speler die wonderbaarlijk snel herstelde onder begeleiding van Mariani is Alessandro Nesta. De Italiaanse verdediger raakte een half jaar voor het EK 2004 geblesseerd en zat dus letterlijk in eenzelfde soort situatie als Depay nu. Na te zijn geopereerd door Mariani begon Nesta direct met zijn herstel en met resultaat. De oud AC Milan speler was namelijk op tijd herstelt en nam deel aan het EK in Portugal

Memphis Depay

Laten we hopen dat Depay net zo snel herstelt van zijn blessure en dat de aanvalsleider van Oranje aan de aftrap staat bij het eerste groepsduel op het EK 2020.

Yoga

Iets wat volgens verschillende profvoetballers helpt tegen blessures is Yoga. Het zou niet alleen helpen tegen blessures, maar ook de duur van je carrière verlengen. Klik hier en lees hoe Yoga van waarde kan zijn voor je voetbalcarrière!

Nederlands elftal


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged , ,