Het nieuwe FC Barcelona shirt zorgt voor een primeur

FC Barcelona

FC Barcelona

Iedereen kent natuurlijk het verticaal gestreepte Barcelona shirt. Het is een klassieker in de voetbalwereld en het is natuurlijk een shirt met een prachtige geschiedenis. Toch lijkt het erop dat het welbekende Barca shirt dit seizoen voor het laatst gedragen wordt. FC Barcelona en kledingsponsor Nike zouden namelijk een overeenstemming hebben bereikt over het nieuwe FC Barcelona shirt, waar de verticale strepen plaats zullen maken.

Nike

Beide partijen zijn volgens de goed geïnformeerde Spaanse kranten Sport en AS, begin deze maand tot een overeenstemming gekomen. Dit moet ook wel, omdat Nike ruim zes maanden nodig heeft om de totale vraag te kunnen produceren. Maar het nieuwe FC Barcelona shirt zorgt nogal voor veel verrassing en bezwaren. De verticale strepen maken namelijk plaats voor de “Kroatische blokjes” en daardoor zal Barca dit seizoen voor het laatst het historische shirt dragen.

Het nieuwe FC Barcelona shirt

Fans

Op social media reageren veel fans verschrikt. Het wordt een schande genoemd dat een historisch shirt zo wordt aangepakt. ‘Stel je voor dat je 100 euro moet gaan betalen voor een tafelkleed…’ is een van de reactie op het ‘horrorshirt.’ De officiële bevestiging is er overigens nog niet en dus is er altijd nog de hoop dat ook volgend seizoen Barca zal spelen in het eeuwen ouden verticaal gestreepte shirt.

Nederlands elftal

Nike

In tegenstelling tot het nieuwe FC Barcelona shirt, heeft Nike wel een ander product gelanceerd betreft een Barcelona legende die wel in de smaak viel bij de Barca fans. Het gaat om de Nike Tiempo Legend VII 10R Elite voetbalschoen voor Ronaldinho. Klik hier en lees alles over deze Limited Edition voetbalschoenen.


Webshop

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,