5 tips voor kleine voetballers om de lengte te compenseren

FC Barcelona

Kleine voetballers

In het hedendaagse profvoetbal zijn er veel spelers die over het algemeen kleiner zijn dan gemiddeld. Denk maar aan een Wesley Sneijder, een Sadio Mané en ook Messi is maar 1 meter 70. Toch hebben deze spelers de wereldtop gehaald en mogen zij zich scharen tussen de beste voetballers op de wereld. Maar op welke manier weten zij hun lengte te compenseren en ervoor te zorgen dat dit juist hun kracht wordt? Wij zochten het voor je uit!

vabuena-kleine-voetballers
Nederlands elftal

5 tips om je lengte te compenseren

1. Snelheid

Wanneer je langer bent dan ben je vaak ook trager en minder snel op de eerste meters. Dit is dus de mogelijkheid voor de kleinere spelers om zich te onderscheiden. Train dus je snelheid en explosiviteit en zorg ervoor dat jij op de eerste meters die lange spelers met gemak eruit sprint.

2. Sprongkracht

Om alsnog een luchtduel te kunnen winnen van iemand die een kop groter is, moet je ervoor zorgen dat je hoog kunt springen. Dit doe je door je sprongkracht te trainen. Wij hebben via Voeding en Fitness de perfecte sprongkracht training voor jou. Klik hier en begin vandaag nog met het trainen van je sprongkracht.

3. Voetbalintelligentie

Wie niet groot is moet slim zijn. Dat geldt ook bij voetbal. Pirlo, Iniesta en natuurlijk ook Messi bschikken allemaal over een enorme dosis aan voetbalintelligentie, waardoor zij als twee stappen veder kunnen denken dan menig voetballer. Hierdoor kunnen zij sneller handelen en weten zijn continu waar de ruimtes liggen op het veld, zodat ze hierop kunnen anticiperen. Probeer hier dus aan te werken door bijvoorbeeld voor een pass al te bedenken waar de ruimte ligt.

4. Tweebenig

Train je zwakke been en zorg ervoor dat jij tweebenig wordt. Op die manier heb jij altijd de controle over de bal en dus kan je sneller handelen waardoor jij je tegenstanders te snel af bent. Train je zwakke been door bijvoorbeeld een hele training zoveel mogelijk met je zwakke been te spelen. Je zult merken dat dit binnen paar weken gewenning wordt.

5. Standaardsituaties

Zorg ervoor dat je een specialist wordt, waardoor jij altijd opgesteld moet worden. Dit doe jij bijvoorbeeld door een specialist te worden in standaardsituaties. Oefen na de training op vrijetrappen en corners, zodat dit een wapen van jou wordt.

Reviews & Trainingen

Benieuwd naar trainingen van de beste trainers te wereld, of producten die worden gebruikt in het profvoetbal om de prestaties te verbeteren? Klik hier voor een overzicht van de door ons geteste producten, maar ook handige trainingen en tips voor een optimaal resultaat op het veld!


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged