Het geheim achter Manchester City

Het geheim achter Manchester City

1 augustus 2019 Uit Door Job Moll
FC Barcelona

Manchester City

Manchester City werd vorig seizoen na een fantastische tweestrijd met Liverpool kampioen van Engeland. De blauwe machine van Pep Guardiola liet daarnaast schitterend voetbal zien en veroverde de harten van de voetbalfans. Maar wat is het geheim achter de succesformule van de Citizens? Football Lifestyle zocht het uit.

Perfecte Accommodaties

Natuurlijk draait alles in het hedendaagse voetbal om geld. Geen club kan zonder topaankopen, buitenlandse investeerders en sponsordeals meer meedoen om de prijzen. In 2008 werd City overgenomen door de Abu Dhabi United Group. Met deze overname werd City uit het niets de rijkste club ter wereld.

In de jaren daarna ontwikkelde City zich fantastisch. Een perfect voorbeeld van deze ontwikkeling is het nieuwe jeugdcomplex in Manchester. Dit jeugdcomplex heeft de modernste faciliteiten ter wereld. Het volgende filmpje geeft een exclusieve inkijk in de wondere wereld van dit complex.

Tiki-Taka 2.0

Na de overname van de Abu Dhabi United Group kwamen er vele topspelers naar Engeland. Onder andere Aguero, Touré, Tevez, Robinho en David Silva vertrokken naar Manchester. Maar de belangrijkste transfer was die van Pep Guardiola.

Guardiola kende bij Barcelona en Bayern München al vele successen en ook bij City liet hij zich direct gelden. Het spel van City lijkt op het tiki-taka van Xavi, Iniesta en Messi, maar Guardiola combineert deze speelwijze met meer power en snelheid. Manchester City is het perfecte voorbeeld van het toekomstige voetbal. Het is aanvallend, prachtig om naar te kijken en resultaatgericht.

Uit het volgende filmpje blijkt dat Guardiola er alles aan doet om zijn team scherp te houden. Het geeft een perfect inkijkje in de kleedkamer van Manchester City.

Jeugdopleiding

Manchester City bestaat uit een team met bijna alleen maar sterren. Deze jongens zijn voor tientallen miljoenen gekocht en verdienen waanzinnige bedragen. Toch heeft City de laatste jaren zijn jeugdopleiding serieuzer genomen. Pep Guardiola heeft bij zijn aanstelling erop aangedrongen meer jeugdspelers een kans te willen geven in het eerste elftal en het begin is hiermee gemaakt.

Het bekendste voorbeeld uit de jeugdopleiding is Phil Foden. Foden maakte vorig seizoen indruk tijdens een aantal bekerwedstrijden en lijkt komend seizoen een nog belangrijkere rol te krijgen in het elftal van Guardiola. Foden wordt door de oefenmeester gezien als een van de grootste talenten waar hij ooit mee samen heeft gewerkt. Wij snappen wel dat Guardiola het ziet zitten in de talentvolle middenvelder.

Delen: