Maradona zorgt weer voor bizarre beelden op zijn eerste dag

Ajax uitshirt 2015/16

Diego Maradona

Diego Maradona is voorgesteld als coach van het Mexicaanse Dorados de Sinaloa. En dat leverde weer bizarre beelden op. Zelf is het voor ’Pluisje’ menens, zegt hij. „Ik ben 14 jaar ziek geweest.”

Dorados de Sinaloa

„Ik wil Dorados geven wat ik verloor toen ik ziek was”, vertelde hij volgens Het Nieuwsblad aan de 200 aanwezige journalisten, daarbij verwijzend naar zijn drugsgebruik in het verleden. „Ik was 14 jaar ziek. Nu wil ik de zon zien, ik wil ’s nachts naar bed. Ik ging zelfs nooit naar bed. Ik wist niet eens wat een kussen was. Daarom heb ik het aanbod van Dorados geaccepteerd.”

diego-maradonna-club-mexico-ziek

Zijn dochters waren belangrijk voor Maradona als we hem mogen geloven, maar toch is het voetbal het enige wat telt op dit moment geeft hij aan. “Ik ben hier niet voor een wandeling gekomen, of voor een vakantie. Ik ben hier om met hart en ziel te werken”, verklaarde hij, hoewel El Diego niet wil dat hij beschouwd wordt als de verlosser van het Mexicaanse voetbal. Dorados de Sinaloa bengelt momenteel onderin de Mexicaanse tweede klasse, er wacht ’Pluisje’ dus een zware taak.

Presentatie

Maradona grijnsde toen hij een Dorados-trui met zijn oude nummer 10 erop kreeg en grapte met journalisten dat hij klaar was om ’elk liedje te zingen dat je wilt’. Hij vertelde ook dat hij voorstellen had afgewezen van de presidenten van Bolivia en Venezuela, zijn vrienden Evo Morales en Nicolas Maduro, om hun nationale teams te coachen. Momenteel Staat Dorados de Sinaloa 13e in de Mexicaanse tweede klasse van de 15 clubs. Al met al dus weer een bijzondere dag en wij zijn benieuwd hoelang deze levende legende het dit keer volhoudt.

diego-maradonna-club-mexico-presentatie

Assistant-trainer

Overigens gebeuren er de laatste tijd wel meer bizarre dingen op trainersgebied in Zuid-Amerika. Watt e denken van het officieel aanstellen van een hond als assistent-trainer. Dit gebeurde in Paraguay. Lees hier alles over dit bizarre verhaal!


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged , ,