Waarom Messi de eerste minuten van de wedstrijd niks doet

Waarom Messi de eerste minuten van de wedstrijd niks doet

7 april 2020 Uit Door Football-Lifestyle
FC Barcelona

Messi

Messi is natuurlijk één van de grootste voetballers ooit. De Argentijnse dribbelaar staat bekend om zijn mooie acties, of intelligente passes. Daarnaast wordt Lionel Messi natuurlijk geprezen om zijn fantastische inzicht, maar hoe ziet de aanvaller van FC Barcelona eigenlijk zo snel waar de ruimtes zijn? Is dat echt een gave of heeft hij daar een truckje voor? Wij zochten het uit.

De eerste minuten

De eerste minuten van de wedstrijd is Messi altijd vrijwel onzichtbaar. Dit komt niet omdat de tegenstander hem zo kort dekt, of omdat zijn team nog in de wedstrijd moet komen. Nee Messi ontrekt zichzelf van het spel in de eerste minuten van een wedstrijd. Maar waarom doet Barça aanvoerder dat?

Analyseren

Dat doet hij om de tegenstander te analyseren. Hoe staat het team, wie heeft de opdracht gekregen om hem te dekken en waar komen dus de ruimtes. Messi neemt hier zo’n drie minuten de tijd voor en daarna weet hij 87 minuten lang met gemak de ruimtes te vinden. Een fascinerend beeld en wanneer je de volgende keer een wedstrijd van de beste speler aller tijden gaat kijken, vergeet dan niet eens om de eerste minuten op hem te letten.

Manchester United

Dat de Argentijnse wereldvoetballer fans heeft van over de hele wereld is natuurlijk algemeen bekend. Maar ook wordt Lionel gebruikt bij andere grote topclubs ter inspiratie. Op de Manchester United Academy hangt namelijk een foto van Messi. Deze foto passeren de jeugdspelers van United elke dag en moet hen een speciale boodschap mee geven. Benieuwd naar de foto en de betekenis? Football-Lifestyle zocht het uit!

Klik hier voor de foto van Messi en de betekenis erachter bij Manchester United.

Delen: