Mohammed Ihattaren: PSV’s mooiste parel

Mohammed Ihattaren is de sensatie na de winterstop bij PSV. De net 17-jarige aanvallende middenvelder speelde zich tijdens het trainingskamp van de Eindhovenaren in de kijker van trainer Mark van Bommel. Hij is nu ook al niet meer weg te denken uit de eerste selectie van PSV. Wat maakt Ihattaren zo bijzonder? Football Lifestyle zocht het uit.

SV Houten

Mohammed Amine Ihattaren werd geboren op 12 februari 2002 in Utrecht. Hij groeide op in een gezin met vier broers en een zus. Hij begon met voetballen bij SV Houten. De club waar ook spelers als Leon de Kogel en Benjamin van Leer hun eerste voetbalstapjes zetten. Bij de plaatselijke SV, die uitkomt in de Derde Klasse, zag men al snel dat Ihattaren exceptionele talenten had. Na een half jaar had PSV het talent al in de gaten. Op achtjarige leeftijd bedacht Mohammed zich geen moment en vertrok hij naar Brabant.

Uitblinker International Tournament

Bij PSV paste Ihattaren zich snel aan. Hij viel op met zijn aanvallende acties, flair en zelfvertrouwen aan de bal. In 2017 werd hij tijdens het prestigieuze Premier League International Tournament uitgeroepen tot speler van het toernooi. In de finale waren de Eindhovenaren met 3-1 te sterk voor Manchester City. Het was voor alle Europese topclubs de bevestiging dat Ihattaren een van de grootste talenten is van zijn generatie.

Na het toernooi klopten Manchester City, Manchester United, Chelsea, Leipzig en Barcelona aan bij het management en de familie Ihattaren. De familie reageerde niet op de smeekbedes en vond het verstandiger als het talent zich eerst ontwikkelde bij PSV.

Oranje Onder 17

En toen was daar het EK van Oranje Onder 17. Oranje was vooraf al titelfavoriet en maakte deze rol vanaf het begin waar. Oranje stond sterk met de topspitsen Redan en Brobbey en middenvelder Gravenberch. Maar Ihattaren was misschien wel de grootste ster van het toernooi. In de gewonnen finale tegen Italië blonk hij uit met fantastische steekpasjes en schitterende acties. Oranje won uiteindelijk de finale na strafschoppen.

Sensatie in de Youth League

In de Champions League voor jeugdteams schitterde Ihattaren weer. In de thuiswedstrijd tegen Barcelona wonnen de Eindhovenaren niet (1-1), maar liet Ihattaren zijn klasse zien met een unieke assist.

Debuut tegen FC Groningen

Na een ijzersterk trainingskamp van de winter in Qatar mocht Ihattaren zijn debuut maken in het eerste elftal. Tegen FC Groningen viel Ihattaren kort voor tijd in. Het was de beloning voor een ijzersterke ontwikkeling die de jonge middenvelder in de laatste maanden doormaakte. Vorige week kwam Ihattaren binnen de lijnen tegen de club uit zijn geboorteplaats. Tegen FC Utrecht kreeg Ihattaren de voorkeur als invaller boven Guti. Het was de zoveelste bevestiging van het talent van de Marokkaanse-Nederlander.

Ihattaren ligt nog drie jaar vast bij PSV. Het is te hopen dat het grote talent zijn belofte kan inlossen. Grote Nederlands-Marokkaanse talenten bij PSV maakten het uiteindelijk niet waar. Affelay, Labyad en Bakkali werden nooit wereldtop. Maar Ihattaren is anders, heeft een sterke familie om zich heen en heeft bewezen met druk om te kunnen gaan. Het kan niet anders dan dat hij binnen een jaar basisspeler is bij PSV en snel de stap maakt naar een internationale topclub.

Delen:
Tagged , , ,