De vijf oudste én beste topschutters van Europa (34+)

De Europese topcompetities zitten vol met wereldspitsen. Een aantal van deze topspitsen zitten in de herfst van hun carrière. Toch presteren ze nog op de toppen van hun kunnen. Football Lifestyle zet voor jou de vijf oudste én beste topschutters (34+) in de Europese competities op een rij.

5. Guillaume Hoarau (34)  

De nummer vijf uit dit lijstje is Guillaume Hoarau. De Franse spits schiet dit jaar weer met scherp bij BSC Young Boys. Hij scoorde in de eerste seizoenshelft al 13 keer voor de Zwitserse formatie.

Hoarau begon zijn carrière bij Le Havre. Na een uitleenperiode maakte hij een mooie transfer naar Paris Saint-Germain. Bij de Parijzenaren maakte de 1,92 meter-lange spits 39 goals. Na een kort verblijf in China speelde Hoarau voor Bordeaux. Na dat avontuur werd de spits ingelijfd door Young Boys. Bij de Zwitserse club heeft hij nu al 79 goals gemaakt, een indrukwekkend aantal.  

4. Hamdi Harbaoui (34)

De onbekendste naam van deze vijf topspitsen is Hamdi Harbaoui. Harbaoui werd geboren in Bizerte, Tunesië. Toen hij begon met zijn voetbalcarrière maakte hij al snel de oversteek naar Europa. Hij kwam terecht bij Moeskroen, waar hij niet echt succesvol was met 0 goals.

Vanaf 2008 speelde de Tunesiër voor verschillende Belgische suptobbers. Tussen 2011 en 2014 was hij erg succesvol bij KSC Lokeren, met 50 goals in 118 wedstrijden. Na een mislukt avontuur bij Udinese keerde hij terug naar België, om te gaan spelen bij Zulte Waregem. Hier kwam hij helemaal los. Bij Waregem scoorde hij dit seizoen al 14 keer.

3. Robin van Persie (35)

Natuurlijk kan er geen Nederlandse spits ontbreken in dit lijstje. De Eredivisie kent met Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie twee geweldige spitsen. Toch doet de spits van Feyenoord het dit jaar beter. The Flying Dutchman scoorde al 11 keer in de Eredivisie.

De ex-speler van Arsenal, Manchester United en Fenerbahce heeft dit seizoen 124 minuten nodig om een goal te maken. Naast zijn neusje voor de goal bediende hij ook al drie keer een ploeggenoot om te scoren. RVP neemt na dit seizoen afscheid van het voetbal. In zijn succesvolle carrière won hij de UEFA Cup met Feyenoord, won hij zilver en brons op het WK Voetbal en werd hij kampioen met Manchester United.

2. Fabio Quagliarella (36)

De nummer twee in deze Top-5 is ook de oudste spits. De 36-jarige Fabio Quagliarella schittert dit jaar bij Sampdoria. De Italiaanse Maestro is dit seizoen al goed voor 16 goals in de Serie A. Daarmee staat hij op de derde plek op de topscorelijst, achter Piatek en Ronaldo.

Quagliarella heeft dit seizoen 125 minuten nodig per doelpunt. 51% van zijn schoten gaan tussen de palen. Daarnaast heeft de oude vos ook al 6 assists afgeleverd. De spits werd in zijn carrière drie keer kampioen van de Serie A. Hij speelde daarnaast voor veel mooie volksclubs. Hij begon bij Torino en daarna speelde hij nog voor Udinese, Juventus en Napoli. Tegen de Napolitanen scoorde hij dit seizoen een wonderdoelpunt.

1. Cristiano Ronaldo (34)

Cristiano Ronaldo heeft geen introductie nodig, maar we kunnen deze cijfers niet weglaten!  De Portugese superster speelt al zestien jaar onafgebroken in de Europese top. Hij won 5 keer de Champions League, 4 keer het Wereldkampioenschap voor Clubteams, het EK en 5 keer de Ballon d’Or.

Bij Real Madrid scoorde CR7 maar liefst 311 keer in 292 wedstrijden. In de zomer vertrok hij naar Juventus. De criticasters twijfelden of Ronaldo bij de Oude Dame ook ging schitteren, maar Ronaldo maakte snel aan alle onzekerheid een einde. In de Serie A is Ronaldo topscorer met 19 goals. CR7 heeft dit seizoen 108 minuten nodig om een goal te maken. 54% van zijn schoten is op doel. Daarnaast gaf hij ook nog 8 assists op zijn medeaanvallers Mandzukic en Dybala.

Delen:
Tagged , , ,