Patta X Umbro lanceren voetbalshirt 2018 collectie

Patta X Umbro

Patta X Umbro werkte al een keer eerder samen en dit resulteerde toen in een gruwelijke collectie bestaande uit klassieke voetbalshirts. Zowel Umbro als het Amsterdamse merk waren zeer tevreden over de samenwerking en dus werd er besloten om een tweede collectie te lanceren. Deze werd afgelopen week gepresenteerd en het resultaat is wederom weer gruwelijk! De enige rede dat je de shirts niet mooi vindt, is wanneer je geen fan bent van Ajax..

Stanley Menzo

De 2018 collectie is geïnspireerd op niemand minder dan oud doelman Stanley Menzo. Menzo staat dan ook model voor de nieuwste Patta X Umbro collectie. De keeper die onlangs nog werkte als manager van Ajax Capte Town, speelde maar liefst tien seizoenen voor de Amsterdammers. In meer dan 300 wedstrijden, heeft hij natuurlijk in meer dan genoeg karakteristieke shirts op het veld gestaan.

Foto’s: Kyle Weeks (@_kyleweeks_)

“Uiterlijk is een van de belangrijkste aspecten wanneer je speelt. Als voetballer ben je eigenlijk een artiest en wil ik er goed uitzien tijdens het spelen. Het hoeft niet te twinkelen, het hoeft niet te glinsteren, het hoeft niet duur te zijn, het hoeft geen grote merknaam te zijn, maar het moet er goed uitzien en bij je persoonlijkheid passen. Ik heb dit altijd het belangrijkst gevonden, zelfs in mijn dagen als voetbal-amateur. Ik speelde zelfs in een Uhlsport-trui met het logo van onze sponsor Kappa die een seizoen lang werd genaaid, gewoon omdat ik het shirt haatte die ze voor mij hadden gekozen. Kleur, vooral met mijn donkere huid, is heel belangrijk. ”

Foto’s: Kyle Weeks (@_kyleweeks_)

“Dus toen de tijd kwam om in Umbro te spelen, was licentienemer Wil Langenberg daar en ik zei hem gewoon:” Ik vind het niet leuk wat er op dit moment beschikbaar is, kan ik een kit krijgen waar ik me beter in voel? Iets dat beter bij me past? “En zo is dit type jersey ontstaan. Ik was heel openhartig over mijn verlangen om er goed uit te zien op het veld en Johan (Cruijff) was het daarmee eens. Dus hebben we deze shirts ontwikkeld met Wil & Len Langenberg. Ik wil ze niet volledig opeisen, maar ik ben absoluut verantwoordelijk voor de shirts en ik was de eerste met dit soort shirts. Ze komen uit een zeer tumultueuze tijd, het was rond het beruchte rod incident (staafincident) en ze brengen herinneringen terug aan een mooie tijd met Ajax.

Football Jersey 2018 Collection

Dit prachtige verhaal werd vertaald naar twee shirts. Twee voetbalshirts die echte fashion items zijn. Vandaag de dag kunnen voetbalshirts weer gedragen worden in het dagelijks leven. Een opvallend of gruwelijk voetbalshirt mag niet missen bij een stoere streetwear outfit. Patta is het merk dat dit maar al te goed weet en geeft je de mogelijkheid om wederom een uniek exemplaar in je bezit te krijgen, voor een unieke outfit!

De Patta x Umbro Football Jersey 2018 Collection bestaat uit twee ‘away’-stijlen uit het seizoen 90′-91′ en is verkrijgbaar in de winkel in Patta Amsterdam en Londen op zaterdag 17 maart en online vanaf maandag 19 maart. Check hier de website van Patta en voor inspiratie hier de Facebook en hier de Instagram!

Foto’s: Kyle Weeks (@_kyleweeks_)

Interview: Patta

Webshop Shop The Look 

Check de nieuwste collecties van merken als BALR., The North Face en nog veel meer in onze Webshop Shop The Look! Klik hier op de link, of op de afbeeldingen hieronder voor meer!

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged , , , , ,