Nike steunt Raheem Sterling met een antiracisme campagne

FC Barcelona

Nike

Nike spreekt zich voor de tweede keer opvallend uit tegen racisme. Dit keer is het een campagne na aanleiding van racistische opmerkingen die Manchester City speler Raheem Sterling naar zijn hoofd geslingerd kreeg. In de topper tegen Chelsea werden erdoor de Chelsea fans racistische opmerkingen gemaakt aan het adres van Sterling en daar reageert Nike nu op zoals het hoort. 

sterling-nike-manchester-city
Nederlands elftal

No Products Found

Raheem Sterling

De Brits-Jamaicaanse voetballers Raheem Sterling is het nieuwe gezicht van de campagne. HetAmerikaanse sportmerk plaatste een foto van het gezicht van de City aanvaller met de woorden: ‘Speaking up doesn’t always make life easier. But easy never hanged anything.’ Prachtig dat Nike zich als merk zijnde inzet tegenracisme en dit was niet de eerster keer.

nike-raheem-sterling

Colin Kaepernick

Eerder al lanceerde Nike een gelijksoortige campagne met Colin Kaepernick. Keapernick protesteert tegen politiegeweld tegen donkere mensen en kreeg eveneens bijval van het Amerikaanse sportmerk. Een duidelijk statement dus van Nike en eenstatement waar wij voetballiefhebbers alleen maar een voorbeeld aan kunnen nemen. Want Racisme hoort niet thuis op het voetbalveld en laten we hopen dat het nu eindelijk echt eens verdwijnt.

Gabriel Jesus

Teamgenoot van Sterling, Gabriel Jesus, heeft ook te maken gehad met racisme. De Braziliaan vergeet echter nooit waar hij vandaag komt en laat dat onder andere blijken met zijn rugnummer. Klik hier en lees wat her rugnummer te maken heeft met de jeugd van Jesus. 


Webshop

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged