Stephan Kießling had dé truc om onder de fitheids test uit te komen

Ajax uitshirt 2015/16

Stephan Kießling

Stephan Kießling is afgelopen zomer gestopt als profvoetballer en kende een prachtige carrière. De Duitser speelde 400 Bundesliga wedstrijden, waarin hij 145 keer wist te scoren en speelde zes interlands voor Die Mannschaft. In Nederland is Kießling vooral bekend dankzij het “spookdoelpunt” dat hij scoorde tegen Hoffenheim. Dit doelpunt rolde via een gat in het zijnet in de goal. Nu de oud speler van Leverkussen gestopt is, komt hij met nog iets opvallends; de manier waarop hij de fitheids testen wist te omzeilen.

Kießling bayern leverkussen

Fitheids test

Vooral in de voorbereidingen en tijdens de winterstop volgen de clubs hun spelers door middel van tracking, zodat ze in beeld hebben hoe fit de spelers zijn bij terugkomst. Uiteraard zijn deze cijfers belangrijk en wordt mede aan de hand van deze cijfers bepaald of je fit genoeg bent om te spelen. Stephan Kießling had een hekel aan deze testen, maar wilden wel spelen en dus bedacht hij een oplossing.

Vrouw

Hij liet namelijk zijn vrouw de fitness oefeningen uitvoeren. „De club geeft je een horloge dat je hartslag in de gaten houdt en de oefeningen opslaat. Mijn vrouw is erg atletisch. Daarom deed zij een paar keer een aantal oefeningen. Ze deed het zo goed dat niemand het in de gaten had.”

Maar soms wist Kießling precies wanneer hij niet “te fit” terug moest komen, omdat hij anders door de mand zou vallen. „We waren ooit op vakantie in Mexico. Ik wist dat de rest van de jongens hun training weer zou beginnen. Toen heb ik bewust tegen mijn vrouw gezegd: ’Schat ik ga vandaag niet trainen in de fitnessruimte. Ik blijf liever op het strand.”

Fit

Ben jij anders dan Kießling ingesteld en wil jij wel topfit zijn en in vorm blijven? Dan is onder andere core stability van groot belang. Klik hier en lees waarom jij als voetballer core stability oefeningen moet doen.

 


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,