Duurste speler aller tijden: de opvolger van Neymar Jr.

Duurste speler aller tijden: de opvolger van Neymar Jr.

16 juli 2019 Uit Door Job Moll
FC Barcelona

Duurste speler aller tijden

De transfergekte is volledig losgebarsten met de transfers van onder andere Antoine Griezmann, João Felix, Matthijs de Ligt en Eden Hazard. De miljoenenbedragen vliegen je om de oren, maar het transferrecord is nog niet verbroken. Football Lifestyle zoekt uit welke toptalenten Neymar Jr. kunnen opvolgen als duurste speler aller tijden.

Rodrygo (80 miljoen)

Rodrygo Silva de Goes is pas 18 jaar jong, maar nu al een held in eigen land. De Braziliaan stond als twaalfjarige al in de belangstelling van alle Europese topclubs, maar koos voor een langer verblijf in zijn vaderland. Toch besloot Rodrygo om vanaf komend seizoen het Koninklijke wit van Real te dragen.

Rodrygo werd geboren in Osasco en groeide bij Santos FC uit tot een van de grootste talenten uit zijn leeftijdscategorie. Hij volgde het voorbeeld van Neymar Jr. om Brazilië te verruilen voor Spanje. Het is nu de vraag of Rodrygo Neymar kan opvolgen als duurste speler aller tijden. Hij heeft een actuele marktwaarde van 80 miljoen, maar bij goede prestaties in Madrid gaat deze waarde waanzinnig stijgen.

João Felix (126 miljoen)

João Felix was pas een halfjaar basisspeler bij Benfica, maar Atletico Madrid kocht hem deze zomer voor een slordige 126 miljoen. Het lijkt een idioot bedrag voor de Portugese tiener, maar in de hedendaagse markt is het een slimme zet van de Spanjaarden.

Felix is multi-inzetbaar in de voorste linie van Madrid. Hij is het best in een tweespitsen-systeem, waarin Felix een vrije rol heeft rondom de diepste aanvaller. Bij Atletico zou Felix een prima duo vormen met Alvaro Morata. Felix heeft met zijn exceptionele talent daarnaast een grote kans om Neymar in de toekomst op te volgen als duurste voetballer aller tijden.

Vinicius Junior (130 miljoen)

De nieuwe Pelé is volgens Braziliaanse media te vinden in Madrid. Vinicius Junior is de hoop van het Braziliaanse volk om in 2022 de wereldbeker te veroveren. Vorig seizoen was Vinicius een van de enige spelers die wél presteerde in het sterrenteam van Real. Na een blessure in het verloren Champions League-duel tegen Ajax, was zijn seizoen echter over.

Vinicius heeft alles in zich om Neymar Jr. op te volgen. De buitenspeler heeft lef, een fantastische dribbel, een prima schot en een waanzinnige startsnelheid. Daarnaast is hij voor merken als Nike en EA Sports heel erg interessant om grote sponsorcontracten af te sluiten.

Jadon Sancho (150 miljoen)

Jadon Sancho is een fenomeen. De piepjonge Engelsman groeide vorig seizoen uit tot de beste rechtsbuiten in de Bundesliga en maakte daarnaast zijn debuut voor het Engelse nationale elftal.

Sancho begon in de jeugd van Watford. Nadat alle Engelse clubs geïnteresseerd waren in de dribbelaar, koos hij uiteindelijk voor Manchester City. Bij City kreeg Sancho geen kans in het eerste elftal, waarna Dortmund hem oppikte. Bij Dortmund is Sancho hard op weg om meer dan 200 miljoen waard te worden.

Kylian Mbappé (300 miljoen)

Kylian Mbappé heeft geen introductie meer nodig. De twintigjarige aanvaller van Paris Saint-Germain is al wereldkampioen en won alle prijzen die er in Frankrijk te behalen zijn. Hij maakte er deze zomer geen geheim van dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging, maar wie kan Mbappé betalen?

PSG betaalde vorig jaar 120 miljoen aan AS Monaco om Mbappé over te nemen. Nu is Real Madrid voor Mbappé de droombestemming, maar de Koninklijken moeten volgens Franse kranten rond de 300 miljoen voor de topspits betalen. Als Mbappé echt vertrekt naar Madrid zou dat een nieuwe stap zijn in de transfergekte.

Delen: