Thiago Motta verzint een formatie met voetballende keeper

Thiago Motta

Afgelopen zomer zette de 36 jarige Thiago Motta een punt achter zijn carrière en ging hij aan de slag als trainer van Paris Saint Germain onder de 19. Met de O19 van PSG durft hij het aan om systemen te spelen die afwijken van de welbekende voetbal formaties en nu heeft Motta zelfs een idee om een systeem te spelen waarbij de keeper een speler wordt.

Tacktiek

Thiago Motta is van plan om een 2-7-2 formatie te gaan spelen met zijn hoogste jeugdelftal van de Franse kampioen.  “Mijn idee is altijd om aanvallend te spelen”, legt Motta uit aan La Gazzetta dello Sport. “Ik wil een compact team zien, dat wedstrijden controleert, hoog druk zet en veel beweegt met en zonder bal.”

thiago motta nieuwe formatie

FC Barcelona

No Products Found

“De speler die de bal heeft moet altijd drie of vier oplossingen kunnen vinden, terwijl er twee teamgenoten bij hem in de buurt moeten staan”, vervolgt hij. “Het is moeilijk om simpel te voetballen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je de basis – balcontrole, passen en vrijlopen – beheerst. Persoonlijk hou ik niet van systemen, want het zegt niets. Een team kan superaanvallend spelen in een 5-3-2 en verdedigend in een 4-3-3.”

2-7-2

Daarop heeft de oud international van zowel Brazilië als Italië dus een 2-7-2 formatie bedacht. In deze formatie telt de keeper als één van de zeven middenvelders, want zoals Motta aangeeft: “Voor mij is de aanvaller de eerste verdediger en de keeper de eerste aanvaller.” Nu zijn wij alleen benieuwd wat Motta bedacht heeft, wanneer de tegenstander een speler heeft die de bal met gemak van eigen helft op goal weet te schieten.

PSG X Jordan

Thiago Motta is trainer van de O19 van de Franse grootmacht PSG. PSG is niet alleen qua voetbal een topclub, maar ook qua merchandising en op het gebied van fan binding. Dit seizoen lanceerde PSG nog een collectie die in samenwerking met Jordan en Nike tot stand is gekomen. Deze razend populaire collectie wordt door de PSG spelers zelfs gedragen in alle officiële Champions League duels. Klik hier en lees alles over de PSG X Jordan collectie.


Webshop

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged ,