De Top 5 wintertransfers naar China

China

Elke speler uit binnen en buitenland die enigszins naam heeft gemaakt in de voetbalwereld wordt op dit moment in verband gebracht met China. Afgelopen zomer gingen spelers als Graziano Pelle, Hulk en Jackson Martinez al richting de Chinese Super League. Deze winter lijkt het niet anders en maken opnieuw veel spelers van naam een transfer richting China. De rede waarom spelers hun geluk beproeven in het Oosten is maar één ding, namelijk het geld. De Chinese clubs bieden enorme salarissen met daar bovenop het tekengeld van een paar miljoen.

Salarisplafond in China

In China is de bevolking zich gaan bemoeien met het transfergeweld. De Chinezen vinden de bedragen absurt en vinden dat dit geld beter kan worden geïnvesteerd in de jeugdopleidingen. De Chinese minister van sport is het hier mee eens en heeft aangekondigd dat er een salarisplafond komt. Dit moet ervoor zorgen dat de enorme investeringen en salarissen worden beperkt. Wanneer clubs de regel overschrijden, dan dreigt de minister met uitsluiting van professioneel voetbal. Dus spelers die nog een dik salaris in China willen opstrijken moeten deze transferperiode de overstap gaan maken. Anders zijn ze misschien wel te laat.

Graziano Pelle China Shandong

Top 5

1. Carlos Tevez

Carlos Tevez is met zijn transfer één van de best betaalde voetballers ter wereld. De Argentijn gaat een bedrag van 722 duizend euro per week verdienen! De aanvaller krijgt dit bedrag op zijn bankrekening van Shanghai Shenhua. Nu benieuwd hoeveel de 32-jarige er nog gaat scoren voor zijn nieuwe werkgever.

2. Oscar

The Braziliaanse middenvelder maakte deze transferperiode de overstap van Chelsea naar Shanghai SIPG. Met deze transfer werd er een bedrag van 60 miljoen euro gemoeid. Bij Shanghai SIPG wordt de middenvelder teamgenoot van onder andere Hulk en Asamoah Gyan.

3. Axel Witsel

De belg maakte afgelopen week een transfer naar Tianijn Quanjian. Witsel verkoos de club uit China boven een transfer naar Juventus. De Chinezen betaalde 20 miljoen euro voor de middenvelder en Witsel zelf gaat 18 miljoen euro per jaar verdienen! Enorme bedragen waar clubs uit Europa niet tegen op kunnen.

4. Obi Mikel

De Nigeriaan heeft afgelopen vrijdag een transfer naar Tianjin Teda afgerond. Bij Chelsea mocht Mikel transfervrij vertrekken. Zijn weeksalaris gaat er wel op vooruit, want de middenvelder gaat 164.000 euro per week verdienen. En dat voor een speler die onder Conte nog geen wedstrijd in actie was gekomen voor Chelsea.

5. Nemanja Gudelj

Nemanja Gudelj wordt teamgenoot van Obi Mikel bij Tianjin Teda. De ex-ajacied is voor 5,5 miljoen euro overgenomen door de Chinese club. De middenvelder gaat 5 miljoen per jaar verdienen en gaat daarmee vijf keer zoveel verdienen als in Amsterdam. Een aardige verbetering voor een speler die op de bank zat.

– What Players Wear –

Delen:
Tagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.