TOP-5 Transfervrije Spelers

FC Barcelona

De transferrecords vliegen je deze zomer om de oren. Joao Felix maakte voor 125 miljoen de overstap naar Atletico Madrid en Eden Hazard werd voor 120 miljoen verkocht aan Real. Maar wat zijn de buitenkansjes die gratis op te halen zijn? Football Lifestyle zet de vijf beste transfervrije spelers op een rij.

Mario Balotelli (28)

Why Always Me? Mario Balotelli kwam dit weekend in het nieuws nadat hij iemand 2000 euro had gegeven om met zijn scooter het water in te rijden. De Italiaanse spits geniet van zijn vrije tijd nu hij geen club heeft. Maar bij welke club past Super Mario? En wie durft het aan met het Enfant Terrible?

De Italiaanse club Parma wil Balotelli een kans geven in de Serie A. Het is alleen onwaarschijnlijk dat deze deal doorgaat, Balotelli eist een salaris van vier miljoen per jaar. In Engeland is Balotelli niet meer geliefd en Duitsland lijkt geen competitie voor de spits. Het is afwachten waar de ooit zo talentvolle speler volgend jaar aan de slag gaat.

Yacine Brahimi (29)

Yacine Brahimi was jarenlang een vaste basisspeler bij FC Porto en groeide uit tot een bekende Algerijnse international. Nu de 29-jarige dribbelaar transfervrij is, staan de clubs natuurlijk in de rij. De marktwaarde van Brahimi ligt rond de 21 miljoen. Het is dus een prima zet om hem nu gratis op te halen.

West Ham United en Arsenal staan te springen om Brahimi aan te trekken. De Engelse clubs zien in de aanvaller een ideale versterking voor meer creativiteit in de voorste linie. Het is nog even afwachten op de definitieve beslissing van de Algerijn, want hij probeert eerst met zijn land de Afrika Cup binnen te slepen.

Filipe Luis (33)

Filipe Luis was jarenlang een vaste kracht in de vechtmachine van Atletico Madrid. De linksback uit Brazilië groeide in Madrid uit tot een van de beste backs ter wereld. Nu Diego Simeone bezig is met een grote schoonmaak van de selectie is het tijd voor Filipe Luis om een andere uitdaging te zoeken.

Olympique Lyon heeft al aangegeven dat Filipe Luis de opvolger moet worden van Mendy, die vertrekt naar Real Madrid. Daarnaast zou Luis ook een optie zijn voor Paris Saint-Germain. De Parijzenaren hebben al jaren problemen op die positie en Luis zou daar een einde aan kunnen maken.

Franck Ribéry (36)

In 2019 kwam er een einde aan het duo Robbery op de flanken van Bayern München. Arjen Robben en Franck Ribéry wonnen tientallen prijzen en waren jarenlang een waanzinnig duo op de flanken van Bayern. Robben gaf vorige week aan dat hij stopt met zijn imposante carrière. Ribéry wil echter nog wel even door en heeft met zijn transfervrije status de clubs voor het uitkiezen.

Het gerucht gaat dat zijn oude club Olympique Marseille Ribéry wil terughalen, maar dat is nog verre van zeker. Voor de Fransman is ook interesse uit Amerika en China. Gelukkig kunnen we nog minstens een jaar genieten van de heerlijke passeerbewegingen van de buitenspeler.

Dani Alves (36)

Dani Alves werd afgelopen zondag uitgeroepen tot beste speler van de Copa America. De aanvoerder van Brazilië won het toernooi en speelde geweldig. Door de Copa te winnen heeft Alves maar liefst 40 (!) prijzen gewonnen.

De 36-jarige rechtsback zou bij iedere topclub nog van toegevoegde waarde zijn. Manchester City is geïnteresseerd, maar ook zijn oude club FC Barcelona wil de Braziliaan terughalen. Het wordt een interessante transferzomer voor een van de beste rechtsbacks aller tijden.
Webshop

– What Players Wear – Delen:
Tagged , , , , , , , , , , , ,