5 voetbaleigenschappen die Virgil van Dijk de beste van de wereld maken

5 voetbaleigenschappen die Virgil van Dijk de beste van de wereld maken

17 juli 2019 Uit Door Football-Lifestyle
FC Barcelona

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk is op dit moment één van de beste verdedigers van de wereld. De Nederlander wist de Champions League te winnen en deed tot aan het einde van het seizoen met zijn Liverpool mee om het kampioenschap. Daarnaast maakt ook Oranje weer furore met Van Dijk als aanvoerder. Maar wat maakt hem eigenlijk zo goed? Wij zochten het uit en kwamen met een vijftal voetbaleigenschappen die ervoor zorgen dat de oud FC Groningen speler de beste verdediger van de wereld is op dit moment.

5 voetbaleigenschappen

1.  Duelkracht

Een verdediger wordt natuurlijk als eerst beoordeeld op zijn verdedigende taken. Dat zit bij Virgil van Dijk wel goed. De aanvoerder van Oranje is namelijk geen één keer gepasseerd in het afgelopen jaar in de Premier League. Daarnaast weet hij met zijn kracht en power bijna elk duel te winnen. Als het op duelkracht aan komt is Van Dijk dan ook echt een killer.

2. Voetbal vermogen

Vaak zijn verdedigers in de Premier League voetballend minder. Er wordt eerder voor een lange bal gekozen en de verdediger voert puur zijn verdedigende taken uit. Bij Virgil van Dijk is dat wel anders. De Nederlander laat menig Liverpool aanval beginnen, door altijd de opbouw te willen verzorgen. Hiermee onderscheid hij zich dan ook direct van menig verdediger in de Premier League.

3. Snelheid

Virgil van Dijk is met zijn 1 meter 93, vrij lang. Daarnaast maakt hij ook genoeg uren in de gym. Normaal gesproken is een speler met deze kenmerken niet zo snel. Bij Van Dijk is dat wel anders. De Bredanaar is namelijk als één van de snelste spelers geklokt gedurende het Champions League seizoen. Met een 34,5 km per uur liet hij zelfs spelers als Mbappé achter zich. Dat betekent dus dat je eerst het duel van de Liverpool speler moet winnen en daarna ook nog het sprintduel. Succes!

4. Leiderschap

De beste spelers van de wereld weten hun team altijd bij de hand mee te nemen. Dat geldt natuurlijk ook voor Van Dijk. Bij Liverpool is hij de 2de aanvoerder en bij het Nederlands Elftal dé aanvoerder. Dat zegt genoeg over zijn leiderschap. Van Dijk is een speler die zijn team beter laat speler en waar nodig voorop in de strijd gaat.

5. Scorend vermogen   

De laatste voetbaleigenschap die Van Dijk één van de beste verdedigers van de wereld maakt is zijn scorend vermogen. Van Dijk is met zijn doelpunten al menig keer beslissend geweest. Voor Liverpool in dé derby tegen Everton en voor het Nederlands elftal natuurlijk tegen Duitsland. Dat is een klasse die je hebt als speler of niet en Van Dijk heeft die. Dit alles maakt Van Dijk dan ook één en misschien wel dé beste verdediger van de wereld!

Zomerstop

Wil jij na de zomerstop ook zo fit mogelijk aan de aftrap van het nieuwe seizoen verschijnen? Of wil jij tijdens de zomerstop alle voetbaleigenschappen trainen die Van Dijk de beste van de wereld maken? Wij hebben voor jouw de perfecte zomerstop om dit allemaal te trainen.

Klik hier en maak er jouw seizoen van!

Delen: