Onderzoek toont aan: Voetbal kijken is gezond

Voetbal kijken

Wij voetballiefhebbers kunnen hele dagen niks anders doen dan voetbal kijken. Dit tot ergernis van onze ouders, vriendinnen of vrouwen. Maar nu is er een onderzoek naar buiten gekomen dat voetbal kijken niet alleen leuk en spannend is, maar ook nog eens heel gezond. Belangrijk nieuws als je het ons vraagt, want voortaan heb je altijd een perfect antwoord klaar wanneer je de vraag krijgt of je alweer voetbal aan het kijken bent.

champions-league-tv-loting

Voetbal kijken is gezond

Namens BetVictor deed de Universiteit van Leeds een onderzoek naar de effecten die voetbalfans ondervinden bij het kijken van een wedstrijd van hun favoriete club. 25 fans werden gevolgd en in de gaten gehouden rondom 3 belangrijke wedstrijden van de Engelse club. Tijdens de wedstrijden werden de proefkonijnen gecontroleerd op hun bloeddruk, gemoedstoestand en hartslag. En de resultaten die mogen er zijn!

Resultaten

De hartslag van de 25 Leeds fans steeg elke wedstrijd tot zo’n 130 BPM. Dit is zo’n 64% hoger dan een hartslag in rust. De hartslag van 130 Beats Per Minute valt in de categorie positieve stress en kan vergeleken worden met een loop training van zo’n 60 minuten. Dit betekent dus dat het kijken van een wedstrijd eigenlijk heel goed is voor de gezondheid.

Wanneer jouw favoriete team wint, dan is het helemaal feest. Volgens het onderzoek verlaagt een overwinning de bloeddruk en vermindert het angst. Ook is een zege goed voor je humeur. Want na een winst partij ben je ongeveer 24 uur lang goed gestemd. Dit is dan weer goed nieuws voor het thuisfront!

Conclusie

Trek dus niks aan van je partner of ouders, wanneer je weer eens te horen krijgt dat je teveel voetbal kijkt. Voetbal kijken blijkt dus letterlijk goed voor ons te zijn en wij voetballers doen natuurlijk alles voor een gezonde levensstijl!

Frenkie de Jong

Nu is gebleken dat voetbal kijken gezond is, dan hebben wij een aantal mooie filmpjes voor jou van Frenkie de Jong. Deze video’s laten zien waarom Frenkie van een buiten categorie is. Klik hier en geniet van Frenkie de Jong!

FC Barcelona


Webshop

– What Players Wear – 

Delen: