Hoe Wayne Rooney zich voorbereidt op een wedstrijd

FC Barcelona

Wayne Rooney

Inmiddels maakt hij zijn doelpunten in Amerika, maar Wayne Rooney is nog altijd actief als profvoetballer en natuurlijk een legende. De Engelsman staat bekend als een typische Engelsman die op zijn tijd ook wel houdt van een drankje en een sigaretje. Maar wanneer Rooney zich voorbereid op een wedstrijd is hij enkel en alleen gefocust op wedstrijd. Daar moet dan ook veel voor wijken. Wayne Rooney vertelde hoe zijn voorbereiding er over het algemeen uit ziet en dat is een andere voorbereiding, dan die van menig voetballer.

Voorbereiding

De voorbereiding van Rooney bestaat uit 6 verschillende elementen. Slapen, visualisatie, maaltijden, routine, muziek en het laatste uurtje.

wayne rooney dc united

Slapen

“Ik probeer minstens acht uur slaap per nacht te pakken, plus een uur of twee in de middag. Om volle bak te kunnen gaan op de training, is acht uur slaap prima. Toch pak ik niet altijd mijn slaap in de middag, omdat ik geen type ben dat in bed kan gaan liggen en mezelf dwingen om te slapen. Het is belangrijk dat je al met al genoeg rust hebt gepakt, zodat je volledig bent uitgerust op de wedstrijddag en je alles kunt geven.

Visualisatie

“Ik vind het altijd leuk om de wedstrijd de avond van te voren al af te spelen in mijn hoofd. Ik vraag de materiaalman dan ook altijd welk tenue we dragen, zodat ik het juist kan visualiseren. Het is iets wat ik altijd al gedaan heb, vanaf het moment dat ik een jong was. Het helpt je geest om zich voor te bereiden op situaties die de volgende dag kunnen gebeuren. Ik denk erover na als ik in bed lig. Wat zal ik doen als de bal op deze manier in de 16 wordt gegooid? Welke beweging moet ik maken om een schietkans te creëren? Gewoon verschillende situaties waarbij je door middel van visualisatie scherper bent en weet wat je moet doen.

Nederlands elftal

Maaltijden

“De avond voor de wedstrijd eet ik kip, pasta, vis: allemaal normale maaltijden die vaak door topsporters gegeten worden. Als het een vroege wedstrijd is, probeer ik de avond ervoor zoveel mogelijk te eten, want je kunt natuurlijk niet te veel eten in de ochtend. Ik heb dan Coco Pops en een banaan als pre-match maaltijd en als we bij het stadion aankomen zijn er graanrepen in de kleedkamer en energiegels die je kunt nemen als je het gevoel hebt dat je ze nodig hebt”.

Routine

“Sommige spelers doen altijd hetzelfde in de kleedkamer, terwijl anderen graag andere dingen doen. Ik heb de neiging om ongeveer 15 minuten op de fiets warm te fietsen, dan doe ik wat rekoefeningen en daarna ontspan ik me. Je ziet dat sommige spelers elke week voor elk wedstrijd precies hetzelfde doen, maar zo ben ik niet. Ik ben niet bijgelovig, ik probeer gewoon geconcentreerd te blijven. Daardoor ben ik dan ook vrij ontspannen in de kleedkamer.

Muziek

In de kleedkamer luisteren we altijd samen naar dezelfde muziek. Niemand zit dus met zijn koptelefoon of oordopjes in de kleedkamer. Bij Manchester United was Patrice Evra altijd de DJ in de kleedkamer, maar bij D.C. United hebben we een gezamenlijke afspeellijst.

Het Laatste Uurtje

“Ik drink een energiedrankje in de kleedkamer 40 minuten voor de aftrap en ga dan naar buiten voor de warming-up, die ongeveer een half uur duurt. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd ben je weer terug in de kleedkamer, trek je je shirt aan, doe je de scheenbeschermers voor, en dan ben je klaar voor de aftrap. Dus het laatste uur is goed door te komen. Beter dan het uur daarvoor, wanneer je jezelf aan het vervelen bent en aan het wachten bent totdat de wedstrijd begint.

Reviews & Trainingen

Benieuwd naar andere voetbalproducten die wij hebben getest, of trainingen en tips die je voetbalprestaties ten goede komen? Hier vind je een overzicht van de door ons geteste producten, maar ook handige trainingen en tips voor een optimaal resultaat op het veld!

Body en Fit

Ben jij opzoek naar de juiste supplementen voor een snel herstel tijdens de rust, of juist naar supplementen die zorgen voor de perfecte voorbereiding? Dan ben je bij Body & Fit aan het juiste adres. Klik hier en ontdek het grootste online aanbod qua supplementen van Nederland!

 


Webshop

No Products Found

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged