Yoga verkleint de kans op blessures en verlengt je voetbal carrière

FC Barcelona

Yoga

Wanneer je aan yoga denkt, dan denk je niet snel aan voetbal. Toch kan yoga belangrijk zijn voor voetballers op het gebied van blessures en dus de duur van je carrière. Dit bleek eerder al uit interviews met onder andere Robin van Persie en Ryan Giggs. Beide oud-spelers deden namelijk altijd yoga-oefeningen voor een training. En dit is volgens de Giggs en Van Persie de reden dat ze het zo lang op een hoog niveau hebben volgehouden. Maar waarom is yoga goed voor het lichaam van een voetballer? Football-Lifestyle zocht het uit!

Yoga voetbal Giggs

Voetbal & Yoga

Wanneer een speler geblesseerd is, dan is een gebrek aan flexibiliteit vaak de oorzaak. Doordat je al jaren traint, wedstrijden speelt en eventueel nog krachttrainingen doet, worden je spieren korter. Het verschil kan oplopen tot zo’n 2 centimeter en dat lijkt in eerste instantie niet veel, maar een 2 centimeter kortere spier is heel veel en door dit lengteverschil is de spier niet in de zogeheten “health range”. De oplossing hiervoor is simpel: De spier weer flexibel maken en yoga is daar een manier voor!

Yoga trainingen

Profvoetballers doen het al een tijdje: Het uitvoeren van yoga oefeningen voor een training. Het ziet eruit als rek en strek oefeningen, maar het zijn wel degelijk yoga oefeningen. Door deze oefeningen voor elke training en wedstrijd uit te voeren gedurende zo’n 10 à 15 minuten, blijven de spieren flexibel. Dit zorgt ervoor dat de spieren niet op “spanning” komen te staan en je dus niet bij je eerste schot of sliding een spierblessure oploopt. Daarnaast train je ook direct de core en dit is natuurlijk één van de belangrijkste spiergroep voor een voetballer.

Core Stability

Eerder schreven wij al over het belang voor voetballers om met regelmaat core stability oefeningen uit te voeren. Met de yoga oefeningen train je zowel je spieren als je core. Een win-win situatie dus! Maar waarom is je core eigenlijk zo belangrijk? Ook dat zocht Football-Lifestyle uit! Klik hier en lees het belang van core stability oefeningen!

Reviews & Trainingen

Benieuwd naar andere voetbalproducten die wij hebben getest, of trainingen en tips die je voetbalprestaties ten goede komen? Klik hier en vind een overzicht van de door ons geteste producten, maar ook handige trainingen en tips voor een optimaal resultaat op het veld!

Nederlands elftal


Webshop

– What Players Wear – 

Delen:
Tagged